Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
194 komentara

Dvaput je napisala 'prosjećno': Naočale sam ostavila kod kuće

Sanja Šprem, šefica Sindikata hrvatskih učitelja, gostovala je u HRT-ovoj emisiji čija je tema bila reforma školstva. Pred ministricom Blaženkom Divjak uzela je kredu i dvaput na ploču napisala 'prosjećna'

Foto: HRT/screenshot
194 komentara

U ponedjeljak je počela škola.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak tom je prigodom gostovala u HRT-ovoj emisiji 'Ima li što novo?'. Tema je bila reforma školstva.

Uz nju je u emisiji bila i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Foto: HRT/screenshot

U jednom trenutku Divjak i Šprem uzele su krede i počele pisati po ploči o plaći hrvatskih učitelja. Sanji Šprem, diplomiranoj učiteljici razredne nastave, dvaput se potkrala ista pogreška. Umjesto 'prosječna', na ploču je napisala 'prosjećna'. 

Foto: HRT/screenshot

Foto: HRT/screenshot

'Zaboravila sam naočale'

Sanja Šprem tvrdi da nije nepismena, već da je zaboravila naočale bez kojih, kako je rekla za index.hr, ne vidi ni čitati.

- To je bio lapsus. U tom trenu bilo mi je najvažnije da ne pogriješim s plaćama. Fokusirala sam se na brojke i nisam ispravno napisala riječ prosječna. Tome je pridonio i umor, a i naočale su mi ostale doma. Bez njih ne vidim ni čitati. Nisam nepismena, nakon što se kamera odmaknula, prepravila sam tako da sad na ploči piše točno - rekla je Sanja Šprem za index.hr.

Međunarodni dan pismenosti bio je 8. rujna

Jučer je počela škola, a 8. rujna bio je Međunarodni dan pismenosti, koji je Unesco utemeljio 1967. s ciljem promoviranja važnosti učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji pogađa velik dio svjetskog stanovništva.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message