Obavijesti

News

Komentari 194

Dvaput je napisala 'prosjećno': Naočale sam ostavila kod kuće

Dvaput je napisala 'prosjećno': Naočale sam ostavila kod kuće
5

Sanja Šprem, šefica Sindikata hrvatskih učitelja, gostovala je u HRT-ovoj emisiji čija je tema bila reforma školstva. Pred ministricom Blaženkom Divjak uzela je kredu i dvaput na ploču napisala 'prosjećna'

U ponedjeljak je počela škola.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak tom je prigodom gostovala u HRT-ovoj emisiji 'Ima li što novo?'. Tema je bila reforma školstva.

Uz nju je u emisiji bila i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

U jednom trenutku Divjak i Šprem uzele su krede i počele pisati po ploči o plaći hrvatskih učitelja. Sanji Šprem, diplomiranoj učiteljici razredne nastave, dvaput se potkrala ista pogreška. Umjesto 'prosječna', na ploču je napisala 'prosjećna'. 

'Zaboravila sam naočale'

Sanja Šprem tvrdi da nije nepismena, već da je zaboravila naočale bez kojih, kako je rekla za index.hr, ne vidi ni čitati.

- To je bio lapsus. U tom trenu bilo mi je najvažnije da ne pogriješim s plaćama. Fokusirala sam se na brojke i nisam ispravno napisala riječ prosječna. Tome je pridonio i umor, a i naočale su mi ostale doma. Bez njih ne vidim ni čitati. Nisam nepismena, nakon što se kamera odmaknula, prepravila sam tako da sad na ploči piše točno - rekla je Sanja Šprem za index.hr.

Međunarodni dan pismenosti bio je 8. rujna

Jučer je počela škola, a 8. rujna bio je Međunarodni dan pismenosti, koji je Unesco utemeljio 1967. s ciljem promoviranja važnosti učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji pogađa velik dio svjetskog stanovništva.

Pokretanje videa ...