Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Učiteljski fakultet: I Borasovi ljudi protiv počasnog doktora Bandića

Ovo je osmi fakultet zagrebačkog sveučilišta koji se usprotivio prijedlogu. Inače, nakon što mu na Filozofskom fakultetu nisu htjeli produžiti radni odnos nakon 65., rektora Borasa primili su na Učiteljskom fakultetu

Zagreb: Poznati u call centru primali pozive građana
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
19 komentara

Učiteljski fakultet, inače matična institucija rektora Damira Borasa, odlučno je odbio prijedlog da se gradonačelniku Zagreba, Milanu Bandiću dodijeli počasni doktorat. 

Učinili su to na redovnoj sjednici Vijeća, 30. travnja, u utorak, s 38 glasova za, 24 suzdržana i devet protiv.

Inače, rektoru Borasu, nakon što mu na Filozofskom fakultetu nisu htjeli produžiti radni odnos nakon 65. godine, pružila nova prilika upravo na Učiteljskom fakultetu. Tako se spasio od mirovine i mogao se kandidirati za drugi rektorski mandat. 

Sljedeća sjednica Senata je 14. svibnja, te će se tada, kako neslužbeno saznajemo, odlučivati o počasnom doktoratu zagrebačkom gradonačelniku. 

Podsjetimo, službenu proceduru dodjele počasnog doktorata pokrenuo je dekan Muzičke akademije Dalibor Cikojević, a do sada su protiv doktorata, uz Učiteljski, Filozofski, Prirodoslovno-matematički, Arhitektonski, Pravni, Fakultet političkih znanosti, Muzička akademija, te Akademija dramske umjetnosti.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message