Obavijesti

News

Komentari 5

Udari bure preko 140 km/h, na Zavižanu osjet hladnoće i do -22

Udari bure preko 140 km/h, na Zavižanu osjet hladnoće i do -22

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice...

VIDEO

Olujni vjetar jutros otežava cestovni i brodski promet, snijeg pada mjestimice i povremeno u Lici, a kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. 

Bura je i dalje orkanske snage na udare, prema posljednjim podacima rano jutros su na postaji Prizna zabilježeni udari preko 140 km na sat. Zbog toga su pojedine prometne dionice zatvorene već danima. 

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Paški most (DC106); most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku (obilazak je Lozica-Mokošica-Sustjepan-DC420 ili grad Dubrovnik-Pobrežje-Mokošica), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.
Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica; brza cesta Solin-Klis (DC1); Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag (zbog snježnih zapuha i vijavice);
Na dionici državne ceste DC1 Klapavice-Udbina zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg pada mjestimice i povremeno u Lici. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na više cesta u Lici. Županijska cesta ŽC5217 Bruvno-Mazin-Dobroselo zatvorena je za sav promet zbog snježne vijavice.
Zbog zimskih uvjeta na DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo na GP Ličko Petrovo Selo obustavljen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.
Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Zbog olujne bure u prekidu su: trajektne linije: Porozina-Brestova, Prizna-Žigljen, Valbiska-Merag, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak; katamaranske linije: Lastovo-Korčula-Dubrovnik, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Milna-Split, Ubli-Vela Luka- Hvar-Split; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

DHMZ: Na Jadranu pretežno sunčano i vjetrovito

Na Jadranu danas pretežno sunčano i vjetrovito. U unutrašnjosti još ujutro i prijepodne mjestimice oblačnije, a u gorskim i istočnim predjelima moguće je i malo snijega, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima.

Najviša temperatura zraka uglavnom od -3 do 2, na Jadranu između 6 i 11 stupnjeva Celzijevih.

Vjetar pojačava dojam hladnoće pa je tako na Zavižanu pri temperaturi -10,8 i brzini vjetra 12,9 osjet kao da je -22,5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa