Obavijesti

News

Komentari 114

Udri na građane: Oni gomilaju gubitke, a mi to sve plaćamo!

Udri na građane: Oni gomilaju gubitke, a mi to sve plaćamo!
1

Voda će poskupjeti od 10 do 30 posto za kućanstva ako se to dogodi - poručio je Ivan Jukić, predsjednik Udruge vodovoda i kanalizacije koje okuplja lokalne opskrbljivače...

VIDEO

Naknada mora porasti. Čeka nas tri milijarde iz EU fondova i taj novac će ići isključivo za razvoj, smanjivanje gubitaka i osiguranje pitke vode. To je bilo obrazloženje ministra Tihomira Jakovine prije tri godine.

Građanima je svaki kubični metar vode tad poskupio za 1,5 kuna, a mjesečni račun za prosječno kućanstvo 30 kuna. Sada prijeti opasnost da od prvog dana 2018. godine voda opet poskupi jer novac nije iskorišten za sanaciju gubitaka. Čak 132 tvrtke koje isporučuju vodu imaju prosječne gubitke vode od 49 posto.

Od svakih 1000 litara koje iscrpe, zbog loših cijevi izgube 490 litara, a građanima isporuče 510. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je od početka sljedeće godine odlučilo primijeniti odredbu koja je već odgađana sedam godina zaredom. Naknadu bi isporučitelji vode trebali plaćati prema količini vode koje su iscrpili, tj. za svih 1000 litara. A oni su u tom slučaju odlučili sve preliti na građane.

- Voda će poskupjeti od 10 do 30 posto za kućanstva ako se to dogodi - poručio je Ivan Jukić, predsjednik Udruge vodovoda i kanalizacije koje okuplja lokalne opskrbljivače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić ljut je jer proteklih godina nisu dovoljno korišteni novci EU da se gubici smanje. Iako se neslužbeno naveliko govori da će morati još jednom, za godinu dana, odgoditi primjenu odredbe, ministarstvo nam u odgovoru to nije potvrdilo.

- Do poskupljenja vode neće doći - decidirano tvrde i iz Ćorićeva ministarstva, ali i dodaju da dosadašnje odgode nisu dale rezultat.

Kažu da će spremiti za sljedeću godinu poseban novac za smanjenje gubitaka. Ćorić obećava i da će razviti posebne modele kako bi stimulirali one koji više ulažu u sanaciju i imaju manje gubitke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda