Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Udruga za zaštitu životinja traži istragu zbog medvjedice

Nakon što je ovoga tjedna izašla vijest o napadu medvjedice na lovca javili su se iz Udruge za zaštitu divljih životinja koji traže da cijeli slučaj istraži policija.

Dino Stanin/Pixsell
Foto: Dino Stanin/Pixsell
45 komentara

Je li medvjedica napala njega ili je on napao nju? Je li uopće bilo mladunčeta, da nije lovac prvo pucao pa ga je ozlijeđena medvjedica ozlijedila? Je li medvjedica morala biti ubijena?, samo su neka od pitanja koja postavlja Udruga za zaštitu divljih životinja. Iako je incident bio u subotu 12. siječnja ništa nije prijavljeno do srijede, a policija je ozlijeđenog lovca ispitala nakon što je izašao iz bolnice. 

MLADUNČE OSTALO SIROČE Lovac Drago (60) pobjegao iz ralja medvjedice: 'Dobro sam'

- Medvjedica nije imala kuda i napala je Dragu. On je prvo jedan hitac iz puške ispalio u zrak, no ona se na to nije ni trznula. Odmah ga je napala - rekao nam je kolega ozlijeđenog lovca nakon incidenta. 

Medvjed je u Hrvatskoj zaštićena životinja za koju se na godišnjoj razini određuje broj jedinki za odstrjel međutim. Iako bi trebali biti u svojim brlozima velik broj ovih divljih životinja je vani, ne spava zimski san. Tako vjerojatno ni ova medvjedica nije spavala. Dok jedni pretpostavljaju kako se prepala radi velike buke koju su radili lovci pa nije znala kamo drugi, poput udruge za zaštitu divljih životinja, vjeruju kako je upravo medvjedica bila meta. 

Dino Stanin/Pixsell STAO IZMEĐU NJE I MLADUNCA... Šok u blizini Ogulina: Lovac se borio za život s medvjedicom!

Za Radio Mrežnicu profesor sa Veterinarskog fakulteta potvrdio je da tek očekuje dolazak medvjedice na analizu, a policija je na njihov upit odgovorila da je ustrijeljeni medvjed u Lovačkoj udruzi Bukovača te da će ga tek preuzeti Interventi tim za gospodarenje smeđim medvjedom.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message