Obavijesti

Promo sadržaj

Udruženje ugostitelja Zagreb organizira Forum u Esplanadi

Udruženje ugostitelja Zagreb organizira Forum u Esplanadi
2

Udruženje ugostitelja Zagreb poziva sve svoje članove na ovogodišnji Forum zagrebačkih ugostitelja koji će se održati u utorak, 6. studenog 2018. u 10 sati u Esplanade hotelu

I ove godine naglasak će biti na gorućim problemima koji muče ugostitelje u svakodnevnom radu, s posebnim osvrtom na nedostatak radne snage, previsoki PDV i previsoki trošak plaće. Sve navedeno dovelo je do velikog odlijeva radnika iz sektora ugostiteljstva u inozemstvo.

Na području grada Zagreba u prvih devet mjeseci 2018. najviše su se tražili kuhari (782) i konobari (1493). Činjenica da su upotpunjena tek 272 (35 %) radna mjesta kuhara i 796 (53 %) radnih mjesta konobara govori u prilog sve većeg problema nedostatka radnog kadra.
Svi ovi problemi nisu samo problemi ugostitelja već se odražavaju i na društvo u cjelini pa će tako na  Forumu ugostitelja Zagreb prisustvovati predstavnici nadležnih ministarstava i ostalih državnih tijela kojima će se ugostitelji obratiti sa svojim problemima. Nakon radnog dijela Foruma na kojem će ugostitelji iznijeti svoje zaključke prema državi, održat će se konferencija za medije na kojoj će predstavnici Udruženja ugostitelja Zagreb te predstavnici izvršnih gradskih i izvršnih tijela iznijeti svoja viđenja problematike i prilika ugostiteljskog sektora. Održat će se i tradicionalna dodjela priznanja zaslužnima za dugogodišnji doprinos ugostiteljskoj struci te panel rasprava na temu rješavanja problema nedostatka radne snage. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.