Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Uginula je koala Lewis koju su prošlog tjedna spasili iz požara

Snimka Toni Doherty kako u New South Walesu spašava koalu iz poažara obišla je svijet, no malena je životinja podlegla teškim opeklinama i nije se izborila za život

Foto: Screenhoot
1 komentara

Srca milijuna ljudi bila su uz malenu koalu kojoj su u bolnici gdje su je liječili nadjenuli ime Lewis. Objavili su kako su ga morali uspavati jer su njegove ozljede bile preteške i nisu ga mogli izliječiti, piše Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO:

Snimka Toni Doherty kako spašava koalu iz požara obišla je svijet. Snimili su je u trenutku dok odvažna žena bez straha ulazi u požarište, skida vlastitu majicu i u nju umata ozlijeđenu koalu koju potom polijeva vodom dok nesretna životinja vrišti od bolova. Koala Ellenborough Lewis imao je 14 godina, a ime su mu dali po unucima spasiteljice.

- Danas smo odlučili da moramo Ellenborough Lewisa uspavati. Dali smo mu opću anesteziju ovog jutra kako bismo procijenili težinu opeklina te mu zamijenili zavoje. Nedavno smo vam objasnili kako se neke opekline mogu pogoršati prije nego što stanje krene na bolje. U slučaju Ellenborough Lewisa, stanje nije krenulo na gore, ali ni na bolje. Mi smo najbolja bolnica za skrb o koalama i mislimo na dobrobit životinja pa smo temeljem toga i odlučili ovako, napisali su na Facebooku iz bolnice Port Macquarie Koala.

Foto: screenshot/

Zahvalili su javnosti na potpori, donacijama i pomoći koju su im pružili nakon požara koji su zahvatili Australiju. Koale žive u Australiji i unatoč činjenici da ondje skrbe o njima, u stalnoj su opasnosti od izumiranja jer im požari gutaju prirodna staništa. Gospođa Doherty posjetila je koalu prije nego što su ga uspavali. Razgovarajući s medijima neposredno nakon što ga je spasila prošlog tjedna, kazala je da se nije premišljala oko toga što treba učiniti.

NESRETNA ŽIVOTINJA Skinula majicu i spasila koalu iz požara: Zavijala je od bolova

- Bio je ranjiv i nisam razmišljala trebam li ga spasiti. Jednostavno smo iskočili iz auta i ja sam znala da ga moram umotati u  nešto dok sam trčala prema drveću. Skinula sam svoju majicu i pokrila ga da ga izvučem iz vatre. On je vrištao od bolova, rekla je i prisjetila se kako je životinja bila teško opečena.

Foto: screenshot/

- Nikad nisam čula koalu i nisam imala pojma da mogu tako glasno plakati, dodala je. Izvješća navode kako je u toj regiji požar poharao trećinu staništa koala. Bolnica u kojoj su liječili koalu pozvala je ljubitelje životinja da im pomognu financijski, a u tu su svrhu otvorili i stranicu na GoFundMe platformi.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZEZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message