Obavijesti

News

Komentari 22

Ugledni hrvatski stručnjaci za 24sata o nužnosti reforma

Ugledni hrvatski stručnjaci za 24sata  o nužnosti reforma
1

Danas, 12.5., u velikoj online panel raspravi ‘Reforme odmah’: kako spasiti Hrvatsku? Huić, Podobnik, Koprić i Pribičević uživo govore o aktualnim mjerama Vlade, nužnosti reforma i posljedicama koje nas očekuju

VIDEO

Kriza uzrokovana epidemijom koronavirusa istaknula je nužnost reforma potrebnih za stvaranje novih vrijednosti i gospodarski rast. Trenutno se svi pitaju kakav nas gospodarski scenarij očekuje zbog višetjedne karantene vlastite ekonomije i koliko efikasno će nas država uspjeti izvući iz krize. 

Ovo je drugi u nizu panel na temu Reforme odmah: kako spasiti Hrvatsku? koje 24sata donosi svojoj publici, kako bi i u ovoj situaciji iskoristili svoj doseg i utjecaj da pomognemo domaćem gospodarstvu. U prvoj panel raspravi gostovali su Vuk Vuković, Hrvoje Bujas, Velimir Šonje i Marko Rakar, dok je uloga moderatora pripala Borisu Trupčeviću, direktoru 24sata. Cijelo prvo izdanje panel rasprave Reforme odmah: kako spasiti Hrvatsku možete pogledati na linku.

Uvaženi ekonomisti i znanstvenici o stanju u državi 

U želji za odgovorima kako Hrvatska funkcionira u uvjetima velikih nepogoda, kao što je epidemija koronavirusom, i jesu li nam potrebne radikalne reforme za spas gospodarstva danas, 12.5., na Facebook kanalu 24sata, održat će se online panel rasprava s relevantnim hrvatskim ekonomistima i znanstvenicima. 

U live panel raspravi gostovat će  Vedrana Pribičević (ekonomistica i profesorica makroekonomije na ZŠEM-u), Davor Huić (vlasnik Briefing komunikacije i suosnivač Udruge poreznih obveznika Lipa), Boris Podobnik (prof. dr. sc. fizike i prodekan za istraživanja na ZŠEM-u) i Ivan Koprić (prof. dr. sc. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu), a uloga moderatora pripast će direktoru 24sata, Borisu Trupčeviću.

Važno je poslušati njihove poruke

Vedrana Pribičević je ekonomistica i profesorica makroekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, a trenutačno radi na doktoratu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani.

Područja interesa Vedrane Pribičević obuhvaćaju ekonomski rast i ekonomske nejednakosti. Često gostuje kao ekonomski stručnjak i u medijima daje analize, te svojim znanjem objašnjava ekonomske probleme.

Davor Huić vlasnik je i direktor Briefing komunikacije, jedne od vodećih agencija za odnose s javnošću u Hrvatskoj. Huić je bivši novinar i suosnivač Udruge poreznih obveznika “Lipa”, a zalaže se za smanjenje poreznog opterećenja te manju i efikasniju javnu upravu.

Lipa svoje aktivnosti usmjerava i na pritisak svih razina vlasti da se omogući potpuna transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika, kako bi građani imali bolji uvid u to kako se troši njihov novac.

Boris Podobnik doktor je prirodoslovnih znanosti, profesor fizike na Građevinskom fakultetu u Rijeci, ali i prodekan za znanost na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Jedan je od najcitiranijih hrvatskih znanstvenika s više od 80 znanstvenih publikacija iz različitih područja znanosti, u rasponu od nuklearne fizike, visokoenergetske fizike, fiziologije, statističke fizike, ekonometrije i financija.

Ovaj istaknuti znanstvenik sa zavidnim obrazovanjem i karijerom iznijeti će nam svoje mišljenje o tome koje reforme su potrebne državi za obnovu ekonomije nakon epidemije.

Ivan Koprić redoviti je profesor u trajnom zvanju zaposlen na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ekspert je Europske komisije, UNDP i OECD-Sigma u području javne uprave, upravljanja ljudskim potencijalima i upravnog prava, a na poslovima oko reforme javne uprave radio je i za druge međunarodne organizacije. 

Dobitnik je međunarodne Nagrade „Alena Brunovska“ za 2016. koju mu je NISPAcee, mreža škola i instituta za javnu upravu srednje i istočne Europe dodijelila za postignuća u izvrsnosti poučavanja, pedagoško djelovanje te za doprinos praksi i primijenjenim istraživanjima u području javne uprave.

Live prijenos na 24sata

Naši panelisti, ugledni hrvatski ekonomisti i znanstvenici, na panelu pod nazivom Reforme odmah: kako spasiti Hrvatsku? [vol. 2]  iz prve ruke će odgovarati na brojna aktualna pitanja o potrebitim mjerama hrvatske Vlade za spas gospodarstva.

Ne propustite pridružiti nam se u live prijenosu na 24sata danas u 16:00 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Nije dovoljno izaći na kavu te kod frizera pa je sve opet ok...'
VIDEO: PANEL O KRIZI

'Nije dovoljno izaći na kavu te kod frizera pa je sve opet ok...'

REFORME ODMAH U panel raspravi 24sata stručnjaci kritizirali ministra Marića: 'Trebao se prvo zadužiti vani, jer kad svi krenu to radit, mi ćemo izgledati najgori'. Za mlade kažu: ' Oni apsolutno ne puše političare...'

Nakupi se: Komore su lani od članarina ubrale  292 mil. kuna
KOLIKO TROŠE NA PLAĆE, USLUGE...

Nakupi se: Komore su lani od članarina ubrale 292 mil. kuna

U Hrvatskoj više od 20 komora raspolaže s gotovo 630 milijuna kuna imovine, pokazuju podaci inicijative Psihološko proljeće. To su prilično zatvoreni sustavi koji ubiru novac, a članovi često ne znaju kako se on točno troši
Hrvatska više ne može čekati. Trebamo reforme i to odmah!
KAKVU ZEMLJU ŽELIMO?

Hrvatska više ne može čekati. Trebamo reforme i to odmah!

‘Reforme odmah!’ je kampanja 24sata za provođenje nužnih reformi bez kojih Hrvatska ne može izbjeći gospodarski krah ni omogućiti bolju budućnost za sve. Podržite nas i pratite svaki dan