Obavijesti

News

Komentari 68

U češkoj šumi: Ugledni srpski kirurg živio je 15 godina sam

U češkoj šumi: Ugledni srpski kirurg živio je 15 godina sam
1

Aleksandar Pirivatrić (50) je ostao bez posla i izgubio državni stan nakon što mu je majka umrla. Početkom ove godine, zahvaljujući pomoći, vratio se u Beograd

VIDEO

Aleksandar Pirivatrić (50) je 15 godina živio u šumi između Češke i Njemačke

Ovaj stomatolog i oralni kirurg iz Srbije s majkom je došao u Češku kada je imao devet godina. U Pragu je završio osnovnu i srednju školu, a zatim i stomatološki fakultet. Radio je u klinici, a onda mu se život naglo preokrenuo. 

Umrla mu je majka, a onda je ostao bez posla. Nije imao češko državljanstvo te je izbačen iz državnog stana. Za njega se u međuvremenu zanimala polusestra koja je tražila da ga se proglasi mrtvim kako bi mogla raspolagati imovinom poslije smrti njihova oca. Zahtjev su joj odbili. 

Hranio se iz kontejnera

- Živim u šumi već dugo. Danju hodam, jer ovdje preko dana ima vojnika, ne želim da me vide, ne znam kako bi reagirali. Zato svakog dana hodam, prijeđem i po 20 kilometara. Jedem hranu iz kontejnera, što nađem i što mi netko da - pričao je Aleksandar. 

Stefan Tomašević, konzul u Pragu rekao je u prosincu prošle godine za Telegraf kako im je nedavno Čeh Peter Sliva poslao mail u kojem navodi da je pronašao državljana Srbije koji nema nikakve dokumente. 

Bez struje, vode i vrata: Živio u napola srušenoj kućici 

- To je bilo svjetlo u tunelu jer mi već godinama bezuspješno pokušavao pronaći Aleksandra - rekao je Tomašević. Pirivatrić je živio u napola srušenoj kućici bez struje, vode i vrata.  Peter Sliva mu je nosio hranu. Ispričao je kako je upoznao Aleksandra.

- Svakog dana sam u Teplicama viđao čovjeka kako s torbom na leđima, u tankoj odjeći, užurbano hoda. Kad sam ga zaustavio, govorio je savršeno češki, a onda je rekao da je Srbin. Nije izgledao kao obični beskućnici, zvučao je obrazovano. Tada sam shvatio da je on poznati stomatolog, oralni kirurg. Htio sam mu pomoći. Rekao je da mogu noću doći u šumu, jer preko dana nije tu. I tako sam prvi put, po mrklom mraku, gazio po blatnjavim stazama u dubokoj šumi, a onda se spustio niz strmu padinu, gdje je živio Aleksandar - rekao je Peter.

'Nadam se da ću se vratiti na pravi put'

Zahvaljujući njemu i ambasadi, Aleksandar se početkom ove godine vratio u Srbiju. U Beogradu mu stomatolog, koji želi ostati anoniman, plaća stan dok se ne snađe. 

- Nadam se da ih neću razočarati i da ću se vratiti na pravi put - rekao je Aleksandar za Telegraf. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca