Obavijesti

News

Komentari 3

Ugodno s korisnim: plaćaju vas za druženje i zabavu

Ugodno s korisnim: plaćaju vas za druženje i zabavu

Plešete i vodite jutarnji aerobik, igrate odbojku na pijesku, tenis i vaterpolo, crtate s djecom i vodite izbor za miss ljetnog kampa. Za sve to ste i plaćeni cijelu sezonu. A izvan nje? Uživate u životu

VIDEO

Koliko puta su vas turistički animatori natjerali da zaplešete i zapjevate? I zabavili ste se ludo kao i Mr. Bean na praznicima? Da, i nama se to dogodilo. Kreativni, komunikativni i u odličnoj formi, turistički animatori podižu ljetne temperature debelo u crveno. Zabava koju oni mogu stvoriti pamti se cijele godine. Odakle im toliko energije i kreativnosti te što rade izvan sezone otkrila nam je Mateja (25) koja od svoje punoljetnosti radi kao animatorica u hotelima i ljetnim kampovima diljem Jadrana. 

- Ljetovala sam s roditeljima u Istri i jednog jutra smo prolazili pored hotelskog bazena gdje sam vidjela grupu ljudi kako razvaljuje plesne korake na Shakirin hit Waka Waka. Ispred njih je stajala animatorica koja je u hodu osmišljavala koreografiju dok su je gosti hotela, i mladi i stari, oduševljeno pratili. I ostali prolaznici su zastali kao i mi da vide što se događa. Tog sam trenutka poželjela biti dio te priče - ispričala nam je mlada animatorica.

Posao animatora uključuje puno komunikacije s ljudima i učenje stranih jezika. Obraćanje gostu na njegovom jeziku omogućit će mu da se osjeća kao kod kuće, stoga će i njegov angažman u animatorskim radionicama biti veći i opušteniji. – Svaki gost je novi izazov, a u ovom poslu je i svaki novi dan priča za sebe. To je ono što me privlači. Ne volim rutinu, a kao animatorica imam puno načina da je i promijenim – poručuje Mateja.

Osmišljavanje koreografije i fizičkih aktivnosti poput jutarnje gimnastike i aerobika samo su dio kreativnosti u kojoj animatori mogu pokazati svoje najbolje ideje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dan jednog turističkog animatora izgleda kao ljetni šalabahter za odličan provod.

  • jutarnji program: tjelovježba, aerobik i ekipna nadmetanja u nogometu, košarci, tenisu ili odbojci
  • tijekom dana: aktivnosti na bazenu ili u prirodi koje uključuju timski rad
  • večernji show: namijenjen je apsolutno svima, a najčešće se organiziraju razna natjecanja
  • dječji animatori: nastoje osim zabavnog sadržaja uključiti i edukativne radionice u animatorski program

Ako vam često naviru ideje i usto imate smisao za humor kao Larry Davis ili crtu kreativnosti kao Picasso, ovo je definitivno posao za vas. Čak i ako niste maher u zbijanju šala, bit će dovoljno malo energije i volje. Ako želite promijeniti svakodnevicu i imati ludo ljeto puno novih iskustava, okušajte se u ovom poslu. 

Mlada animatorica priznaje kako ju je posao turističkog animatora privukao zbog opisa posla koji uključuje zabavu i komunikaciju s ljudima, no nakon šest odrađenih sezona shvatila je kako ovaj posao krije prednost koja je puno ozbiljnija od same zabave koju nudi. 

- Nakon prve odrađene sezone vratila sam se u Zagreb s povećom svotom zarađenog novca. Iako sam prvotno štedjela za autoškolu, shvatila sam da si sad mogu priuštiti i neke stvari koje ranije nisam mogla. Posjetila sam prijateljicu u Belgiji, odvela roditelje na ljetovanje i još uvijek mi je ostalo dovoljno vremena i novaca da proputujem i po susjednim zemljama. Nakon par odrađenih sezona zaključila sam kako mi ovaj posao u potpunosti odgovara. A kome i ne bi? Par mjeseci radiš, a onda uživaš u životu – zaključuje Mateja.

Iako se naša sugovornica u ovom poslu našla zbog znatiželje, sada ni ne pomišlja istraživati druga zanimanja. Nakon ove sezone razmišlja o fakultetu, a kaže kako posao animatora ostavlja vremena i za ovakve velike životne pothvate. Poručuje kako danas nema puno poslova uz koje možete voditi i ozbiljan privatni život te istraživati sve mogućnosti koje vam život nudi.

Osim turističkog animatora, i obrtnička turistička zanimanja poput recepcionera, somelijera i koktel majstora vam daju priliku koja se ne propušta. Par mjeseci rada u sezoni osigurat će vam da ostatak godine provedete bezbrižno.

Zamislite kako se budite ujutro, a ne morate ići na posao. Sjedate u taxi u kojem lik pored vas šizi jer kasni na posao dok vi imate svo vrijeme ovog svijeta. Dolazite u park i sjedate na klupu. Preko puta je zgrada u kojoj je već započeo radni dan. A vi? Ispijate coffee to go, koja je boljeg okusa nego ikad prije, uživate u svježem zraku i slobodnom vremenu. Malo radite, malo odmarate. Zvuči pošteno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje