Obavijesti

News

Komentari 211

Ugostitelj zatočio ženu koja je došla na rad: 'Bila sam robinja'

Ugostitelj zatočio ženu koja je došla na rad: 'Bila sam robinja'
1

Porečki ugostitelj zatočio je ženu iz Slavonije koja je došla na sezonski rad. Mjesecima se iživljavao, tukao je, vrijeđao, izgladnjivao, kontrolirao joj kretanje... Pretvorio ju je u roba

VIDEO

Poniženu, fizički i psihički dotučenu, doslovno na rubu života, primili su je u slavonskobrodsku bolnicu. Ni liječnici nisu mogli vjerovati u kakvom je 43-godišnjakinja stanju.

- Osim opće teškog stanja, imala je i polomljenu čeljust. Hitno smo je operirali - rekao nam je voditelj odjela otorinolaringologije, doktor Davorin Đanić.

Žena, inače iz okolice Slavonskog Broda, gotovo godinu dana je proživljavala pravi pakao. U potrazi za poslom otišla je u Poreč.

Batinao ju je i izgladnjivao

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zaposlila se kod ugostitelja V. Š. (31). Ubrzo je požalila. Vlasnik lokala od nje je napravio roba. Doslovno.

Zaključavao ju je u sobu, ograničavao joj kretanje, derao se na nju, tukao je, psovao... Ponižavao ju je kad god je mogao. Susjedi iz Ulice Otokara Keršovanija u centru Poreča, gdje je lokal smješten, za Glas Istre su potvrdili kako se gazda nije libio iživljavati na ženi i na ulici pred susjedima. Čak je i njegov maloljetni sin znao udariti ženu, a kad bi ga pitali zašto to radi, dijete bi odgovorilo: “Ako može tata, mogu i ja”. Mjeseci su prolazili, a žena je zbog straha od dodatnih batina i ponižavanja radila sve što su od nje tražili. Radila je kućanske poslove, raznosila hranu iz gazdina ugostiteljskog objekta u Poreču, dijelila letke... Plaću nije dobivala. Tu i tamo dao bih joj nešto novca, a bila bi sretna ako bi je nahranio.

- Naočigled je gubila na težini, hodala je ulicom kako kakva avet. Bila je puna modrica, a na sebi je imala neke dronjke. Iskreno, mislili smo da je narkomanka - rekli su susjedi.

Vlasnik lokala kontrolirao je s kim žena komunicira, koga zove na mobitel i s kim se druži. Iako su neki sumnjali da se sa ženom nehumano postupa, nitko se nije usudio pitati gazdu što se događa jer ih je bilo strah.

No početkom srpnja nesretnica je iznenada nestala. Susjedi je nisu viđali, no ponovno se nitko nije usudio pitati gdje je nestala.

Sve dok se prije nekoliko dana pred lokalom nije pojavila policija. Nakon detaljnog pregleda prostorija ugostiteljskog objekta, vlasnika V. Š. su priveli, a nakon ispitivanja u policijskoj stanici odveli pred suca Županijskog suda u Puli. Odredili su mu jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke koji će biti ispitani tijekom istrage. No sud mu je dao mogućnost izlaska iz pritvora ako uplati jamčevinu od 80.000 kuna.

Otpuštena na kućnu njegu

U kaznenoj prijavi stoji da je V. Š. Slavonku držao u neprimjerenim uvjetima te je maltretirao psihički i fizički. Također ga sumnjiče za trgovanje ljudima, protupravno oduzimanje slobode i teške tjelesne ozljede. Bude li muškarac osuđen, prijeti mu do pet godina zatvora zbog protupravnog oduzimanja slobode.

Kako je policija saznala za robovlasnički odnos, odnosno tko je prijavio da se porečki ugostitelj iživljava nad ženom, nisu željeli reći zbog osjetljivosti istrage, ali i kako bi zaštitili identitet nesretnice. Inače, žena je u međuvremenu iz bolnice otpuštena na kućnu njegu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a