Obavijesti

News

Komentari 0

Ugostitelji spremni i na cijepljenje kako bi njihovi gosti bili sigurniji od zaraze koronom

Ugostitelji spremni i na cijepljenje kako bi njihovi gosti bili sigurniji od zaraze koronom
2

Analizirane su nove mjere nacionalnog stožera s naglaskom na otvaranje terasa ugostiteljskih objekata, te je još jednom je istaknuto kako nije utvrđeno da su ugostiteljski objekti izvor zaraze, i da veća opasnost od ...

U Puli je u ponedjeljak održan redoviti sastanak Stožera Civilne zaštite Istarske županije kojeg su predvodili Dino Kozlevac i dr. Aleksandar Stojanović s predstavnicima Obrtničke komore Istarske županije i Ceha ugostitelja Robertom Momićem, Stanislavom Briškoskim i Erosom Sorićem.

Analizirane su nove mjere nacionalnog stožera s naglaskom na otvaranje terasa ugostiteljskih objekata, te je još jednom je istaknuto kako nije utvrđeno da su ugostiteljski objekti izvor zaraze, i da veća opasnost od širenja virusa leži u drugim segmentima. Apelirali su na sve ugostitelje Istarske županije da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera na terasama (razmak stolova, broj osoba), te da paze i na vizualni dojam. 
Ceh je prenio spremnost ugostitelja da se i cijepe kako bi doprinijeli sigurnosti gostiju, a sve kako bi se postigao cilj koji mora biti stabilnost poslovanja, te da se Istarska županija trajno zadrži u “zelenoj” zoni.
U narednom sastanaku koj će održati sljedeći tjedan razgovarati će se i o situaciji nakon 15. ožujka, a otvorit će se i teme rada u nekim drugim djelatnostima poput sajamskih i sličnih priredbi.