Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Uhićen u Rijeci: Oštetio je više poduzeća za 210 tisuća eura

U Rijeci uhićen je 34-godišnjak temeljem europskog uhidbenog naloga. Oštetio više poduzeća u Austriji za više od 210.000 eura...

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
5 komentara

U četvrtak je u Rijeci zahvaljujući suradnji opatijskih policajaca i kolega austrijske policije iz Beča, a sve uz koordinaciju Službe za međunarodnu policijsku suradnju kriminalističke policije, uhićen 34-godišnji hrvatski državljanin za kojim je Državno odvjetništvo u Beču, 30. listopada 2019., raspisalo europski uhidbeni nalog. Riječ je o osumnjičeniku za počinjenje kaznenog djela profesionalne teške prijevare iz austrijskog Kaznenog zakona.
 
Naime, 34-godišnjak je u protekle dvije godine u Austriji prijavio lažno imovinsko stanje, pa mu je iz austrijskog Državnog proračuna isplaćeno oko 40 000 eura namijenjenih za svakodnevni život, iako je imao registriranu tvrtku u drugoj državi veće materijalne vrijednosti. Također ga sumnjiče da je počinio više prijevara na štetu nekoliko tvrtki u Austriji i pričinio im materijalnu štetu od najmanje 210.000 eura.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja uz europski uhidbeni nalog je istovremeno izvršen i europski istražni nalog Državnog odvjetništva u Beču, a muškaracu su pretragom doma i prostorija koje koristi na opatijskom području, pronađena razna dokumentacija koja se dovodi u vezu s počinjenjem navedenih kaznenih djela.
 
Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, 34-godišnjak je odmah predan pritvorskom nadzorniku.

Možda vas zanima i ovo:
Message