Obavijesti

News

Komentari 4

Uhićena i druga žena: 'Trebala je biti spačka, a ne ubojstvo...'

Uhićena i druga žena: 'Trebala je biti spačka, a ne ubojstvo...'
1

Policija je potvrdila da je uhićenje 25-godišnje žene s indonezijskom putovnicom na ime Siti Aishah u četvrtak ujutro povezano sa smrću Kim Jong Nama

VIDEO

Malezijska policija pritvorila je u četvrtak drugu ženu osumnjičenu za ubojstvo polubrata sjevernokorejskoga vođe Kim Jong Una, a u srijedu  je zamjenik premijera objavio da će tijelo Kima Jong Nama veleposlanstvu Sjeverne Koreje u Kuala Lumpuru. 

Policija je potvrdila da je uhićenje 25-godišnje žene s indonezijskom putovnicom na ime Siti Aishah u četvrtak ujutro povezano sa smrću Kim Jong Nama, prenose agencije dpa i Reuters.

Izvor iz malezijske vlade potvrdio je za Reuters da je prva uhićena agentica zaista žena s bijelom majicom 'LOL' snimljena nadzornim kamerama ispred zračne luke u Kuala Lumpuru. Njezini su pak dokumenti glasili na ime Doan Thi Huong, a na njima je pisalo da je rođena u svibnju 1988. u vijetnamskom Nam Dinhu. U medijima su se pojavili djelovi njenog iskaza. Policiji je rekla kako je stigla u Maleziju u društvu četvorice muškaraca na odmor. Tvrdi da su je muškarci nagovorili da Kim Jong Nama zalije nepoznatom tekućinom i da će oni sve to snimiti i staviti na internet. Trebala je to biti neka vrsta spačke...

Malezijski policijski dužnosnik Fadzil Ahmat u srijedu je za malezijski list The Star rekao da je Kim Jong Nam (45) otrovan u ponedjeljak ujutro otprilike sat vremena prije  nego što se trebao ukrcati na let za Macau. Radi se najvjerojetnije o ricinu ili pak neurotoksinu tetrodotoksinu.

Malezijske vlasti mogu preko sjevernokorejskog veleposlanstva prepustiti tijelo Kim Jong Nama rodbini, rekao je u četvrtak potpredsjednik malezijske vlade, prenosi agencija Reuters.

- Pošto su obavljene sve policijske i medicinske procedure, možemo tijelo preko sjevernokorejskog veleposlanstva prepustiti rodbini - rekao je potpredsjednik vlade Ahmad Zahid Hamidi novinarima.

- Naša je politika da poštujemo bilateralne odnose sa stranim zemljama - rekao je novinarima. 

Potvrdio je da je muškarac ubijen u međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru doista bio Kim Jong Nam.

- Imao je dvije različite identifikacijske isprave, vjerojatno lažni dokument i pravu putovnicu - dodao je Hamidi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"