News

Komentari 2

Uhićenja u Tuzli zbog korupcije u Rudniku soli, traju pretresi

Uhićenja u Tuzli zbog korupcije u Rudniku soli, traju pretresi

Među uhićenima su lider Socijaldemokrata Enver Bijedić, bivši i sadašnji direktori Rudnika soli, te privatni poduzetnici iz Gračanice koji su dobili posao od pet milijuna KM

U tijeku je velika akcija SIPA-e na području Tuzlanskog kantona odnosno Tuzle i Gračanice, a kako Avaz neslužbeno doznaje među osumnjičenima su državni zastupnik i lider Socijaldemokrata Enver Bijedić i još pet ljudi. Terete se za zlouporabu položaja i više kaznenih korupcijskih djela. 

Tužiteljstvo osumnjičene tereti za sklapanje štetnih ugovora u Rudniku soli Tuzla koji je u vlasništvu Tuzlanskog kantona s privatnom firmom Minning i Drilling iz Gračanice.

Jedan od ugovora veći je od pet milijuna KM. Pretresi traju na šest lokacija. Svi su pod nadzorom SIPA-e i uskoro će biti uhićeni.

Osim Bijedića, osumnjičeni su i Aziz Čačković, direktor rudnika i član SD-a, te bivši direktor Rudnika soli Tuzla – Amir Sušić i  predsjednik Nadzornog odbora Amir Tursunović. Očekuje se i uhićenje privatnih poduzetnika Dženana i Atifa Mujkića iz tvrtke Mining & Drilling iz Gračanice, koji su i dobili ovaj višemilijunski posao.

Najčitaniji članci