Obavijesti

News

Komentari 30

Josipović: Uhićenje Sanadera nije dobra reklama za državu

Josipović: Uhićenje Sanadera nije dobra reklama za državu
3

Premijerki su usta 'zapečaćena', nije željela komentirati uhićenje bivšeg premijera. Samo je govorila 'Dobra večer'. Uhićenje su zato komentirali osnivači HDZ-a

VIDEO

Po dolasku u Sabor na svečanu akademiju povodom 20. obljetnice donošenja Ustava i 60. obljetnice potpisivanja Konvencije za zaštitu ljudskih te Dana ljudskih prava premijerka Kosor ignorirla je novinarske upite da komentira uhićenje Ive Sanadera u Austriji. Samo je ponavljala "Dobra večer". 

- Svatko pa i gospodin Ivo Sanader mora imati zakonit i pravedan postupak, bez pritisaka politike, medija, javnosti ili bilo koga - komentar je predsjednika Ive Josipovića na uhićenje Ive Sanadera. Obzirom da je bivši premijer uhićen na austrijskoj autocesti, Josipović ističe:

- Sasvim sigurno to nije dobra reklama za Hrvatsku. Šteta da je tako bilo, ali tako je kako je - kazao je.

- Dobro došao kući. Ostalo je stvar pravosudnih organa kako austrijskih tako i hrvatskih - jedini je komentar Milorada Pupovaca (SDSS).

Osnivači HDZ-a o Sanaderovom uhićenju

Bivši premijer Hrvoje Šarinić smatra da je Sanaderovo uhićenje dobra vijest, ali misli da se nije trebao dovesti u ovu situaciju.

- Iznenađen sam što je otišao iz Hrvatske, ja ga dobro poznajem i nisam mislio da će se dovesti u takvu jednu situaciju gdje mu drugog riješenja nije bilo - rekao je.

- To je loša vijest za njega, ali dobra za Hrvatsku. Mora se poštovati zakon i prava - rekao je Đuro Perica utemeljitelj HDZ-a.

Antičević-Marinović priželjkuje brzo izručenje

Pravni stručnjak i bivši predsjednik Vrhovnog suda Krunislav Olujić napomenuo je da će postupak Sanaderovog izručenja ovisiti o austrijskom zakonodavstvu.

- Za očekivati je da bi to moglo ići relativno brzo, ali može trajati mjesecima ako zatraži politički azil i ako bude i dalje ustrajavao na tvrdnji da je riječ o političkom progonu - izjavio je.

I bivša ministrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović (SDP) napominje da je sada sve na tijelima progona.

- Kada je SDP upozoravao na sve što on radi tada teško da je to mogli biti i zabilježeno, jer je taj isti lik stavio čizmu i na medije i na pravosuđe - ustvrdila je. Smatra da nema razloga da se oteže s njegovim izručenjem, ako za to ima ozbiljne volje.

- Jedna brza i efikasna suradnja s kojom su se naše vlasti često hvalile želimo da se sada pokaže i na djelu. Teško joj je procijeniti koliko će postupak trajati, ali po svoj proceduri vrlo kratko - izjavila je.

Iz krugova bliskih Sanaderu doznajemo kako su ogorčeni tretmanom prema njemu. Ističu kako Sanader nije bježao te da ga sa se namjerno pokušava prikazati bjeguncem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu