Obavijesti

News

Komentari 7

Uhitili bračni par u Belgiji, jer su planirali napad u Francuskoj

Uhitili bračni par u Belgiji, jer su planirali napad u Francuskoj
1

Par je planirao izvesti napad tijekom velikog skupa u francuskom mjestu Villepinte nedaleko od Pariza u subotu koji je organizirala iranska oporbena skupina Mudžahedini naroda

VIDEO

Belgijske vlasti u ponedjeljak su uhitile supružnike iranskog podrijetla i optužile ih za pripremanje terorističkog napada u Francuskoj na pripadnike iranske oporbe, a ova je ustvrdila da iza sveg stoji službeni Teheran. 

Par je planirao izvesti napad tijekom velikog skupa u francuskom mjestu Villepinte nedaleko od Pariza u subotu koji je organizirala iranska oporbena skupina Mudžahedini naroda, stoji u priopćenju njemačkoga državnog odvjetništva, a na skupu su bili i odvjetnik američkog predsjednika Rudy Giuliani te bivši predsjednik američkog Kongresa Newt Gingrich . 

Par u tridesetim godinama, Amir S. i njegova supruga Nasimeh N., belgijski su državljani iranskog porijekla. 

Mudžahedini naroda su oporbena skupina čije je djelovanje službeni Teheran zabranio. 

Amir S. i Nasimeh N. uhićeni su u predgrađu Bruxellesa u njihovu automobilu u kojemu je pronađeno i pola kilograma eksploziva te detonator, stoji u priopćenju državnog odvjetništva. 

Policija je nakon toga, tijekom vikenda obavila pretres još pet domova u istome predgrađu. 

Državno odvjetništvo priopćilo je da je u Francuskoj privedena osoba za koju se vjeruje da im je bila pomagač. Objavljeno je da je riječ o Merhadu A. 

Istodobno je u Njemačkoj policija na ispitivanje privela iranskoga diplomata zaposlenog u austrijskom veleposlanstvu u Beču. 

Zahvaljujući koordiniranoj akciji spriječen je teroristički napad, ističe se u priopćenju.  

Naionalno vijeće iranskog otpora, koje je blisko Mudžahedinima naroda, optužilo je u ponedjeljak režim u Teheranu da je osmislio napad u Villepinteu. 

"Urota terorističke diktature na vlasti u Iranu kako bi izveli napad... na veliki skup Iranskog otpora u Villepinteu je raskrinkana", navodi se u priopćenju koje je dobila agencija AFP.

U tekstu oporba poziva na "zatvaranje" iranskih diplomatskih predstavništava u Europi za koje kaže da su "špijunski centri" i mjesta "pripreme terorističkih napada".

Ove su informacije objavljene u vrijeme kada iranski predsjednik Hasan Rohani počinje u ponedjeljak poslije podne posjet Europi, za koji se kaže da je "ključan" za budućnost iranskog nuklearnog sporazuma iz kojega su se povukle Sjedinjene Države. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa