Obavijesti

News

Komentari 7

Split: Četvorica su lihvarili i prijetili, jedna se žrtva ubila

Split: Četvorica su lihvarili i prijetili, jedna se žrtva ubila
1

Policija četiri muškarca sumnjiči za lihvarenje, prijetnje i iznude. Trojicu sumnjiče i za samoubojstvo muškarca porijeklom iz Makedonije koja nije mogao vraćati dug

VIDEO

Splitska policija privela je Nevena H. (38) iz Makarske, Matka R. (38) iz Podgore, Antu P. (29) iz Splita te Ramadana A. (57) iz Ploča zbog sudjelovanja u samoubojstvu, lihvarenja, prijetnjama i iznudama. Počinili su ukupno 29 kaznenih djela kojima su oštetili sedmero ljudi za skoro 2,9 milijuna kuna. Nakon što su tri godine neprestano lihvarili Ramadana Jašarija (51), slastičara porijeklom iz Makedonije, on je počinio samoubojstvo. Bio je dužnik imenjaka Ramadana i novac je vraćao uredno, sve dok Ramadan nije upao u probleme i uzeo pozajmicu od Nevena, Marka i Ante. Tada je sunarodnjakov dug prebacio njima, a oni su slastičaru počeli prijetiti. Na kraju im je morao prepustiti poslovni prostor i stan u Makarskoj, pa je s obitelji odselio nazad u Makedoniju. No lihvarima nije bilo dovoljno što im je prepisao nekretnine višestruko vrijednije od svote koju im je dugovao. Nastavili su ga maltretirati i iznuđivati i u Makedoniji, pa se nesretnik lani ubio ostavivši za sobom suprugu i dvoje djece. Njegov brat Besir izvjesno je vrijeme bio doministar poljoprivrede u makedonskoj Vladi. 

U stanovima našli rokovnik, kartice, ugovore, račune i oružje

Policija je pretragom stanova našla rokovnik s imenima dužnika, iznosima posuđenog novca i kamata. Pronašli su i kreditne kartice, zadužnice, priznanice, ugovore i račune, te 4800 kuna i 2000 eura. Bili su naoružani s dvije ručne bombe, pa su prijavljeni i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Dužnici su se bojali prijaviti kamatare. Neven H. je prije četiri godine s partnerom Tončem J., inače bivšim policajcem, napao tadašnjeg makaranskog gradonačelnika Sinišu Srzića. Tresnuli su ga o zid zbog svađe oko postavljanja kioska. Matka R. prije jedanaest godina je pokušao ubiti Dragoljub Mrkušić. Povod je bio Matkov sukob s njegovim sinom u teretani. Ranio ga je u nadlakticu, a Matko se spasio nagazivši papučicu gasa svog BMW-a. Istražni sudac odredio je pritvor Nevenu i Matku, a Antu P. i Ramadana A. je pustio kući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)