Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhitili dva Hrvata u Beču za lažnu trgovinu autima

Austrijska policija otkrila je međunarodni lanac prevaranata, navodnih trgovaca automobilima, među kojima su i dva brata, hrvatski državljani

24sata
Foto: 24sata
1 komentara

Dva brata iz Hrvatske koristili su u Beču sedam bankovnih računa na koje je uplaćivan novac za automobile koji nikad nisu isporučeni potencijalnim kupcima. Hrvati su pripadnici prevarantske skupine koja je uglavnom iz Sjedinjenih Američkih Država nudila na internetu automobile, ali ih nije isporučivala unatoč uplatama zainteresiranih kupaca. Dvojica braće u dobi od 28 i 30 godina na taj su način ilegalno zaradila 200.000 eura.
- U prevarama su braća vjerojatno imali sporedne uloge i vjerojatno su samo dobivali proviziju za sudjelovanje - izjavio je major Gerhard Winkler iz uprave kriminalističke policije u Beču.Vođe skupine, koji se nalaze u SAD-u, na internetu su objavljivali oglase o prodaji rabljenih automobila po vrlo niskoj cijeni. Zainteresirani kupci dobivali su obavijest da trebaju doznačiti novac na račune u Beču. Kad bi potencijalni kupci uplatili traženi iznos, prodavateljima bi se gubio trag. Bečka je policija dobila od Interpola informacije o sumnjivim transakcijama, te je u istrazi došla na trag dvojice Hrvata. Traje potraga za još trojicom umiješanih. Skupina je uspjela prevariti potencijalne kupce u cijelome svijetu. Policiji u svojim zemljama javile su se žrtve iz Australije, SAD-a, Engleske, Švedske i Danske.

Možda vas zanima i ovo:
Message