News

Komentari 5

Uhitili dvojicu tinejdžera zbog ubojstva novinarke Lyre McKee

Uhitili dvojicu tinejdžera zbog ubojstva novinarke Lyre McKee

Neredi u Londonderryju su izbili nakon racije u naselju Creggan, a novinarka Lyra McKee je stajala uz policijski automobil kad je pogođena iz vatrenog oružja. Od ozljeda je preminula u bolnici

Policija je uhitila dvojicu mladića starih 18 i 19 godina koje se dovodi u vezu s ubojstvom novinarke Lyre McKee (29) u Sjevernoj Irskoj, javlja BBC. McKee je u četvrtak navečer pogođena u glavu hicima iz vatrenog oružja dok je pratila nerede u naselju Creggan u Londonderryju. Preminula je kasnije u bolnici.

Neredi u Londonderryju su izbili nakon racije u naselju Creggan, a McKee je stajala s ostalim novinarima uz policijski automobil kad je pogođena. Iz policije su rekli kako je maskirani napadač izašao iz zaklona i zapucao prema policajcima i drugim ljudima. 

Detektiv Jason Murphy koji vodi istragu rekao je kako je ubojstvo novinarke čin bez smisla. Njena partnerica Sara Canning na bdjenju je u petak rekla kako je McKee bila neumorni aktivist za prava LGBT zajednice. Na bdjenju su bili i brojni suprotstavljeni sjevernoirski političari. 

- Lyra je uspjela dovesti Mary Lou McDonald i Arlene Foster u Creggan bez barikada i jakih sigurnosnih mjera - ispričala je njena prijateljica Kathleen Bradley za BBC.

Najčitaniji članci