Obavijesti

News

Komentari 24

Uhitili ih: Ozljedili muškarca, vezali su ga i ostavili da umre

Ivanja Reka: Kroz krov kuće osumnjičeni je provalio u kupaonicu. Od 75-godišnjaka je tražio novac, srušio ga je na pod, teško ozlijedio i kablom mu vezao ruke na leđa

VIDEO

Policija je dovršila kriminalističku istragu povodom pokušaja razbojništva i teške tjelesne ozljede 75-godišnjeg muškarca koji je poslije umro, a čije je mrtvo tijelo pronađeno u četvrtak, 13. prosinca u njegovoj kući u Ivanjoj Reci. 

Kako je priopćila PU zagrebačka, utvrdili su da su ta kaznena djela učinili 39-godišnjak i 36-godišnjak. Provedenim očevidom utvrdili su da su osumnjičeni 12. prosinca oko 21 sat došli do kuće muškarca uz prethodni dogovor kako će 39-godišnjak provaliti u kuću i počiniti krađu, dok će 36-godišnjak čuvati stražu i paziti da netko ne naiđe. 

Njih su dvojica od ranije poznavala 75-godišnjaka, kao i njegove uvjete i prilike u kojima je živio. Kako su se i dogovorili, 36-godišnjak je ostao u blizini kuće, dok se 39-godišnjak popeo na krov kuće, razmaknuo crijep i provalio u kupaonicu, a potom ušao u sobu u kojoj se nalazio 75-godišnjak. 

Kako bi ga prisilio da mu preda novac srušio ga je na pod, teško ga ozlijedivši te mu kablom vezao ruke na leđa. Tada je 39-godišnjak otključao ulazna vrata kako bi 36-godišnjak ušao u kuću. No,  kad je on ugledao muškarca kako leži na podu i teško diše, odustao je od prethodnog dogovora i pobjegao iz kuće. 

Drugi osumnjičeni je ipak ostao u kući te je ispreturao stvari tražeći novac, kojeg najvjerojatnije nije pronašao. Potom je izašao iz kuće ostavivši muškarca vezanog na podu sobe, što je nakon nekog  vremena dovelo do smrtnog ishoda, najvjerojatnije zbog psiho traume. 

Od dana pronalaska mrtvog tijela, policija je uspjela identificirati počinitelje te je protiv 39-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva u pokušaju i kazneno djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom, dok je 36-godišnjak prijavljen zbog pomaganja u kaznenom djelu razbojništva u pokušaju.

 Nakon dovršenog istraživanja policija je dvojac predala pritvorskom nadzorniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je