Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhitili krijumčare: Kineze su prisiljavali na rad u Hrvatskoj

Zaposleni u pozivnim centrima sudjeluju u prijevari tako što zovu svoje sunarodnjake u domovini te im javljaju kako su navodno neki njihovi članovi obitelji u Europi zapali u probleme...

7 komentara

U tijeku je velika akcija uhićenja ljudi osumnjičenih da su u Hrvatskoj bili uključeni u lanac trgovine ljudima. Među žrtvama je, kako neslužbeno doznaje Telegram, najmanje 50 Kineza koje se prisiljavalo na rad u call centrima preko kojih se pak realiziraju financijske prijevare.

Osim hrvatske policije u akciju su uključeni i istražitelji iz Slovenije. 

Oni su, kako je objavio Radio Slovenija, u Mariboru i Ljubljani otkrili pozivne centre, dok su u Hrvatskoj, prema za sada dostupnim informacijama, centri bili u okolici Zagreba. U tijeku su pretrage tih prostora.

Koliko se za sada zna, kineski državljani radili su u tim pozivnim centrima, a sami centri dio su pak većeg lanca prijevara koje dolaze s Tajvana, gdje se nalaze središnje telefonske centrale. Zaposleni u pozivnim centrima sudjeluju u prijevari tako što zovu svoje sunarodnjake u domovini te im javljaju kako su navodno neki njihovi znanci ili članovi obitelji u Europi zapali u probleme. 

Slijede novi pozivi u kojima im se predstavljaju kao policajci ili odvjetnici iz Europe i traže uplate određenih novčanih iznosa kako bi se pomoglo onima koji su navodno završili u nevolji.

Možda vas zanima i ovo:
Message