Obavijesti

News

Komentari 12

Uhitili pogrešnog migranta za ubojstvo u sarajevskom kafiću

Uhitili pogrešnog migranta za ubojstvo u sarajevskom kafiću

Otežavajuća okolnost policijskim i sigurnosnim agencijama predstavlja veliki broj migranata koji ilegalno borave u BiH bez ikakvih dokumenata niti registracije u prihvatnim centrima

VIDEO

Migrant Hacham Aglaras koji je uhićen u Sarajevu pod sumnjom na ubojstvo mladića na Otesu kod Sarajeva oslobođen je tih optužbi jer se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze sa počinjenim krivičnim djelom, saznaje portal Klix.ba. 

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhićen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. Odmah su ga odvezli u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužiteljstvo sarajevske županije. Ipak, Aglaras predali su ga Službi za poslove sa strancima BiH.  Policijske agencije i dalje tragaju za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubojstvom muškarca i ozljeđivanjem još dvoje ljudi u utorak navečer.  

Otežavajuća okolnost policijskim i sigurnosnim agencijama predstavlja veliki broj migranata koji ilegalno borave u BiH bez ikakvih dokumenata niti registracije u prihvatnim centrima. Ubojstvo je izazvalo prosvjede građana na Ilidži i u Hadžićima. 

Otkriven je ubojica u Sarajevu: Građani prosvjeduju, traže da se migrante makne s ulica...
Otkriven je ubojica u Sarajevu:  Građani prosvjeduju,  traže da se migrante makne s ulica...

Mještani su pozvali policiju i druga nadležna tijela na konkretne poteze s obzirom da se građani već dugo vremena ne osjećaju sigurno zbog velikog broja migranata na ulicama koji prave probleme lokalnom stanovništvu. Mladića koji je ubijen danas su pokopali, a njegov ozlijeđeni brat još je u bolnici.

Ismir Jusko, prvi čovjek MUP-a Sarajevske županije, kazao je kako je ranije upozorio da je pitanje dana kad će se ovo dogoditi. 

- Rekao sam da migranti koji mogu ići odavde trebaju ići odavde. Migranti ulaze i izlaze iz županija kako žele, županije nisu hermetički zatvorene… Ako se to po vertikali ne napravi, imat ćemo problema… Neki migranti su se udomaćili, onaj što je optužen za ubojstvo već je više od godinu dana tu. Uhićivan je zbog droge. Kriza koju mi imamo migrantska je kriza epskih razmjera. Neće se završiti preko noći, čak ni za nekoliko godina - komentirao je Jusko. 

Pijani obračun u sarajevskom kafiću: Muškarac (36) ubijen, policija traga za napadačima
Pijani obračun u sarajevskom kafiću: Muškarac (36) ubijen, policija traga za napadačima

Ubojstvo sugrađanina ocijenio je udarom na državu jer je ubijeni samo štitio svoju imovinu te poštivao zakone ove države tako što nije htio raditi nakon ponoći. Spomenuo je i da su migranti na dan ubojstva napali i policiju. Policajci koji su osiguravali migrantski kamp u Blažuju napadnuti su šakama i nogama, jedan je zadobio lomove rebara, a drugom policajcu je izbijen zub.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina