Obavijesti

News

Komentari 165

Uhljebljivanje? Mikulić svojoj suradnici (23) sad daje i posao

Uhljebljivanje? Mikulić svojoj suradnici (23) sad daje i posao
4

Ena Ercegovac (23) je radila za HDZ, ali i pomagala HDZ-ovu šefu zagrebačke Skupštine. Na kraju mandata, Mikulić raspisuje natječaj koji je navodno ‘skrojen’ baš za nju

VIDEO

Iako su na vratima lokalni izbori, predsjednik zagrebačke Skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić zaposliti će u svoj kabinet osobu koja mu treba pomagati u radu s medijima.

Sanjin Strukić/Pixsell

Natječaj za to mjesto koje nosi plaću od barem 6500 kuna raspisan je prošli tjedan, a upućeni sugovornici nas uvjeravaju da će posao dobiti 23-godišnja Ena Ercegovac.

- Natječaj je javan i izabrat će se najbolji od prijavljenih. Bila ona ili netko drugi – odgovara nam Mikulić na pitanje je li natječaj namješten za njegovu suradnicu. On je rekao da mu je Ena dosad pomagala u odnosima s javnošću.

Ena Ercegovac, kako nam je sama rekla, trenutačno radi kao voditeljica Ureda razvoja mreže ljudskih potencijala u zagrebačkom HDZ-u. Međutim, već duže od godinu i pol pomaže Mikuliću u odnosima s medijima. Prati ga na javnim događanjima, pa je i u subotu primjerice bila na humantarnoj akciji s Mikulićem iako trenutačno nije zaposlenik Skupštine.

- Smiješno mi je da kažu da je namješten za mene. Pa natječaj je otvoren, to znači da se svatko može javiti. Ja još razmišljam hoću li se javiti – kaže nam Ercegovac.

No, više sugovornika tvrdi da se već i u stranci i Skupštini zna da bi upravo Ercegovac trebala proći na natječaju.

- Ona se samo pojavila, ide u protokolu s Mikulićem, vozi se u službenom autu s njim, kontaktira s novinarima iako nije zaposlena u Skupštini. Sad pred izbore, Mikulić je želi zaposliti iako nije jasno što bi radila kad se Skupštna raspušta – kaže nam jedan sugovornik.

Na natječaju se traži tek godina iskustva i zvanje prvostupnika. Ercegovac ispunjava te uvjete. Kratko je radila na lokalnim televizijama prije angažmana za pomoć Mikuliću. Iz stručne službe Skupštine objasnili su da natječaj raspisuju mjesec dana prije izbora jer je gradonačelnik Milan Bandić tek polovicom ožujka objavio plan prijema u gradske službe. Mikuliću je potrebna osoba za odnos s medijima jer je povećan opseg posla i treba mu netko tko će javnosti prezentirati rad Skupštine.

Sedma osoba za protokol i odnos s medijima

Skupština se raspušta 19. travnja i pitanje je hoće li Mikulić biti predsjednik i nakon izbora. U odnosima s javnošću i protokolu inače radi pet osoba, te još jedna osoba koja već pomaže predsjedniku u radu s medijima. Za novo radno mjesto treba VŠS i godina dana iskustva.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca