Obavijesti

News

Komentari 6

Ukinuta je obavezna evakucija stanovnika oko brane Oroville

Ukinuta je obavezna evakucija stanovnika oko brane Oroville
12

Zapovijed o obaveznoj evakuaciji 188.000 stanovnika koji žive oko najviše američke brane Oroville ukinuta je u utorak jer je smanjena opasnost od poplave

VIDEO

 Zapovijed o obaveznoj evakuaciji 188.000 stanovnika koji žive oko najviše američke brane Oroville ukinuta je u utorak jer je smanjena opasnost od poplave.

Zapovijed o evakuaciji pretvorena je u upozorenje. Stanovnici se mogu vratiti kućama, ali moraju biti spremni za napuštanje domova ako se situacija opet promijeni na gore, objavila je policija.

Razina vode u jezeru Oroville, jednog od glavnih rezervoara u Kaliforniji, opala je nakon što se proteklih dana približila opasno blizu maksimuma.

Vlasti su posljednjih dana bile u utrci s vremenom u nastojanju da ispuste dio vode iz jezera kako brana ne bi popustila.

Suočene s ogromnim poplavama, posljednicom obilnih kiša u posljednje vrijeme, ispuštale su 3.000 kubnih metara ili tri milijuna litara vode u sekundi pa razina jezera Oroville trenutno više ne izaziva zabrinutost.

Inženjeri su još u četvrtak počeli ispuštati vodu iz akumulacijskog jezera uzvodno od brane, primijetivši da joj nedostaju veliki komadi betona. 

Razina vode u petak je bila manje od dva metra od vrha brane, a porasla je zbog jake kiša i snijega koji su uslijedili nakon nekoliko godina teške suše u Kaliforniji.

Brana kod Orovillea sagrađena je između 1962. i 1968. godine, te je najveća američka brana, viša od Hooverove za 12 metara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca