Obavijesti

News

Komentari 2

Uklanjaju se ilegalni betonski platoi u općini Donja Podstrana

O ostalim objektima koji će se u ovoj akciji uklanjati na području Splitsko-dalmatinske županije obavijestit ćemo Vas na sam dan uklanjanja, navode u Ministarstvu graditeljstva

VIDEO

Na području Splitsko-dalmatinske županije započelo se s uklanjanjem bespravne gradnje koje će trajati narednih desetak dana, priopćilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Kako navode u Ministarstvu, građevinski inspektori u utorak obilaze područje u općini Donja Podstrana, gdje su utvrdili da je jedan investitor u potpunosti sam uklonio svoju bespravnu gradnju.

- Riječ je o  armiranobetonskom platou koji je izgrađen bez izvršne odnosno pravomoćne građevinske dozvole na lokaciji u Strožancu, Podstrana na pomorskom dobru na dijelu k.č.br. 5183/5 i dijelu k.č. 6298/5 k.o. Donja Podstrana. Drugi investitor obvezao se da će također sam ukloniti bespravno izgrađen armiranobetonski plato sa drvenom i metalnom nadstrešnicom i metalnim stepeništem koje su izgrađene na pomorskom dobru  na k.č.br. 5183/1 k.o. Donja Podstrana - priopćilo je Ministarstvo.

Kako navode, inspekcija će pratiti tijek uklanjanja i po potrebi uvesti u posao ugovornog izvođača.  

- O ostalim objektima koji će se u ovoj akciji uklanjati na području Splitsko-dalmatinske županije obavijestit ćemo Vas na sam dan uklanjanja - navode. 
  
Tijekom 2017. godine uklonjene su 316 bespravne građevine. Većinu su uklonili sami vlasnici odnosno investitori, jer je to za njih povoljnije nego kada uklanja ugovorna tvrtka građevinske inspekcije.  

- Od većih akcija uklanjanja ističemo ona krajem listopada i početkom studenog 2017. godine kada su uklonjene 33 nezakonito izgrađene građevine na pomorskom dobru – Žnjanski plato u Splitu.  Također, tijekom 2018. godine uklanjale su se bespravne gradnje u Istri, objekti većinom građeni na području Općine Vodnjan u naselju Peroj. Građevinska inspekcija Ministarstva je tijekom 2017. godine  zaprimila više od 4000 prijava bespravne gradnje. Odrađeno je preko 10.300 inspekcijskih pregleda i doneseno je oko 3800 različitih rješenja - navode u Ministarstvu.
 
Napominju kako je 2011. godine od svih nadziranih gradilišta, nezakonitih je bilo oko 80%, dok je taj broj u 2017. godini pao na 50%.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca