News

Komentari 44

Ukrajinci u parlamentu zabranili rusku glazbu u javnosti: 'Može izazvati separatističke osjećaje'

Ukrajinci  u parlamentu zabranili rusku glazbu u javnosti: 'Može izazvati separatističke osjećaje'

Ruska glazba mogla bi doprinijeti tome da se usvajanje ruskog identiteta čini atraktivnijim te oslabiti ukrajinsku državu, kaže se u tekstu.Iznimke će biti samo umjetnici koji su javno osudili rusku invaziju na Ukrajinu...

Glazba umjetnika s ruskim državljanstvom bit će zabranjena u javnosti u Ukrajini nakon što je mjera prošla s dvotrećinskom većinom u nedjelju u gornjem domu parlamenta, objavio je u na Telegramu zastupnik Jaroslav Železnjak.

Pojašnjenje uz nacrt zakona kaže da "glazbeni proizvod države agresora može izazvati separatističke osjećaje u populaciji".

Ruska glazba mogla bi doprinijeti tome da se usvajanje ruskog identiteta čini atraktivnijim te oslabiti ukrajinsku državu, kaže se u tekstu.Iznimke će biti samo umjetnici koji su javno osudili rusku invaziju na Ukrajinu, a tajna služba SBU izradit će posebnu listu izuzetaka.

Paralelno, uvoz i distribucija knjiga i drugih tiskovina iz Rusije, Bjelorusije i područja koje je okupirala Rusija su zabranjeni. Uvoz knjiga iz Rusije zabranjen je još od 2016.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci