Obavijesti

News

Komentari 144

Velika Britanija: Rusi su u panici jer gube sve više ljudi. Snizili su uvjete za pristup vojsci

Velika Britanija: Rusi su u panici jer gube sve više ljudi. Snizili su uvjete za pristup vojsci

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 147. dan. Ruska vojska dobila je naredbu da pojača vojnu operaciju na ukrajinskom području

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.05

Rusi pogodili dvokatnicu na istoku, šestero mrtvih

Ruske snage danas su granatirale grad Toretsk na istoku Ukrajine i ubile šestero ljudi, objavile su ukrajinske vlasti. 

U jutrošnjem granatiranju pogođena je dvokatnica u gradu u regiji Donjeck, a spasioci su na terenu tragali za preživjelima i čistili ruševine. 

"Imala sam otvorene prozore. Oko 5 ujutro je odjeknula golema eksplozija. Ostaci građevinskog materijala i prašina su bili posvuda", rekla je Nadia, stanovnica napadnutog grada.

Hitne službe su iz ruševina izvukle pet tijela, a šesta osoba, koja je u napadu teško ozlijeđena, preminula je u bolnici.

U napadu su oštećeni stambena zgrada, škola, vrtić i zgrada medicinskog fakulteta, tvrde ukrajinske vlasti.

20.11

Rusi: Ukrajinci pogodili plinovod u Hersonu

Nakon napada ukrajinskih snaga u blizini hidroelektrane Kahovka u Hersonu, regiji koju trenutno kontroliraju ruske snage, došlo je do oštećenja plinovoda, objavila je ruska prorežimska novinska agencija Tass.

Glasnogovornik ukrajinskog državnog plinovoda Naftogaz rekao je da trenutno nema neposrednih dokaza da je situacija u regiji Herson utjecala na tranzit ruskog prirodnog plina u Europu.

20.07

EU Ukrajini daje dodatnih 500 milijuna eura za naoružanje

Ministri vanjskih poslova Europske unije dogovorili su dodatnih 500 milijuna eura EU za naoružanje Ukrajine, čime takva vrsta potpore Europske unije od veljače iznosi 2.5 milijarde eura.

- Danas je na sastanku ministara vanjskih poslova EU postignut dogovor o petoj rundi vojne pomoći Ukrajini - rekla je u izjavi švedska ministrica vanjskih poslova Ann Linde, a prenosi Reuters.

Tim novcem će EU nastaviti zajednički kupovati oružje i drugu opremu za ukrajinsku vojsku. Iz EU napominju da se radi o oružju koje Ukrajina treba koristiti za obranu.

19.15

Ruski Gazprom: Ne jamčimo opskrbu plinom

Ruski Gazprom rekao je kupcima u Europi da ne može jamčiti opskrbu plinom zbog 'izvanrednih' okolnosti, navodi se u pismu u koje je Reuters imao uvid, povećavajući ulog u gospodarskom sukobu sa Zapadom oko invazije Moskve na Ukrajinu .

Više pročitajte OVDJE.

18.30

Turska ponovno nagovijestila da će blokirati finsko i švedsko članstvo u NATO-u

Turska je u ponedjeljak podsjetila NATO saveznike da može "zamrznuti proces" proširenja saveza kojim bi se uključile Finska i Švedska ako ne osjeti da su ispunjeni njezini uvjeti za proširenje.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 144