'Ukrajinski dron napao sjedište ruske flote na Krimu. Otkazane su svečane manifestacije' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 5

'Ukrajinski dron napao sjedište ruske flote na Krimu. Otkazane su svečane manifestacije'

'Ukrajinski dron napao sjedište ruske flote na Krimu. Otkazane su svečane manifestacije'

'FSB radi, ispituju se okolnosti. Sva svečana događanja su otkazana iz sigurnosnih razloga. Molimo ostanite mirni i budite kod kuće'

VIDEO

Ruska propagandna publikacija Ria novosti napominje da je ukrajinski dron napao sjedište ruske flote na Krimu. U gradu su otkazane svečane manifestacije povodom Dana okupacijske mornarice.

Mihail Razvožajev, guverner okupiranog Sevastopolja kojeg je postavila Rusija, objavio je na svojoj Telegram stranici: “rano jutros ukronacisti su nam odlučili pokvariti Dan mornarice.

U dvorište Stožera flote doletio je nepoznati objekt, prema preliminarnim podacima radi se o dronu. Ranjeno je 5 osoba, to su djelatnici Stožera flote, poginulih nema. Svima je pružena pomoć.

FSB radi, ispituju se okolnosti. Sva svečana događanja su otkazana iz sigurnosnih razloga. Molimo ostanite mirni i budite kod kuće. Podijelit ću kasnije sve informacije."

RIA novosti javlja da je Crnomorske flota izjavila da je eksplozivna naprava male snage postavljena na improvizirani dron eksplodirala u dvorištu stožera. Osobe su ozlijeđene zbog rasprskavanja krhotina stakla u jednoj od prostorija.

Kasnije je guverner rekao da ima šest ozlijeđenih - dvoje u stanju srednje težine, ostali imaju lakše ozljede.

Prema riječima krimske senatorice Olge Kovitidi, napad na sjedište nije izveden izvana, već s teritorija grada. Napomenula je da se incident smatra terorističkim napadom i da se već traga za njegovim organizatorima.

Ukrajinski mediji skeptični su prema ovoj informaciji, a neki je nazivaju i provokacijom.

Osim toga, predstavnik Glavne uprave za obavještajne poslove Ministarstva obrane Ukrajine, Vadim Skibicki, u intervjuu za jedan od medija, izjavio je da se raspoloženje stanovništva na okupiranom Rusima Krimu promijenilo i sada oni napokon razumiju da prijetnja rata na području poluotoka postaje njihova stvarnost.

- Postupno stanovništvo Krima razumije. Mi stvarno pratimo te probleme koji se odnose na takve društvene stavove.
Reći ću jednu stvar: prije svega  promijenili su se oni ljudi koji imaju rodbinu na teritoriju naše države - bilo Kijev ili Harkov, rodbinu na okupiranim teritorijima, gdje su sela i gradovi jednostavno uništeni. I osim toga oni rođaci čija su braća, sinovi, očevi poginuli... 
Prijetnja prenošenja rata na teritoriju Krima za njih već postaje stvarnost, izjavio je Skibicki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Zelenski zatražio dopuštenje za napade na tlu Rusije: 'Moramo ukinuti sva ograničenja...'
STIŽE POMOĆ SAD-A

Zelenski zatražio dopuštenje za napade na tlu Rusije: 'Moramo ukinuti sva ograničenja...'

Zelenski je pozvao zapadne vlade da povećaju i ubrzaju vojnu pomoć ukrajinskim snagama. U travnju je odobren američki zakon kojim se Ukrajini pomaže sa 61 milijardom dolara.

Rusija: 'Zauzeli smo još jedno selo u istočnoj Ukrajini'
BEZ VEĆEG PROBOJA

Rusija: 'Zauzeli smo još jedno selo u istočnoj Ukrajini'

Rusija je u nedjelju objavila da je zauzela novo selo u istočnoj Ukrajini, nastavljajući tako i dalje prema ukrajinskim obrambenim linijama, no ovaj put nije ostvarila veći proboj
Tajni razgovori: Šefovi obrane Rusije i SAD-a kratko telefonski popričali na rusku inicijativu
USRED RATA

Tajni razgovori: Šefovi obrane Rusije i SAD-a kratko telefonski popričali na rusku inicijativu

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je telefonski poziv "inicirala ruska strana". "Dotakli su se pitanja sprječavanja sigurnosnih prijetnji i smanjenja rizika od potencijalne eskalacije", dodaju.