Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ukrali su joj urnu iz obiteljske grobnice i zaradili devet kuna

Katju je u petak nazvao župnik i rekao joj da je na groblju u Kaštel Gomilici pronašao kutiju s posmrtnim ostacima Zore Srdar, ali ne i mesinganu urnu

I. Ivanović/PXL
Foto: I. Ivanović/PXL
2 komentara

Katija Srdar (70) iz Kaštel Gomilice šokirala se kada joj je u petak župnik iz Kaštel Sućurca rekao da su posmrtne ostatke njene tetke Zore pronašli na odlagalištu sekundarnog otpada. 

- Dan prije obišla sam obiteljsku grobnicu i primjetila da je nadgrobni spomenik pomaknut, priča Katija. Nije tome pridavala veliku pozornost sve do šokantnog poziva.

- Nisam mogla vjerovati da je netko uoči Svih svetih u stanju pustošiti grobnice, s gnušanjem kaže Katija. U grobnici su se uz četiri sanduka nalazile urne tetke i njezinog supruga. Lopovi su pomakli tešku ploču i ukrali samo urnu s posmrtnim ostacima Zore Srdar. Gotovo tri kilograma tešku mesinganu urnu odnijeli su u stanicu za otkup metala. Za strvinarski čin prekapanja tuđih grobova zaradili su devet kuna. 

Vlasnik stanice za otkup otpada shvatio je da je u pitanju urna tek kada je na obližnjem smetlištu našao plastičnu posudu s pepelom pokojne Zore. Na njoj je pisalo njeno ime i prezime, pa je pozvao policiju i don Emanuela Petrova. Župnik je potom kontaktirao Katiju koja je došla po tetkin pepeo. Preko vikenda ga je držala u kući, te na Sve svete ponovno vratila u grobnicu. 

- Zahvaljujući grobaru, mojoj dobroj tetki Zori sam vratila mir koji su joj poremetili zbog bijednih devet kuna, ogorčena je Katija. Kaštelanska policija u četvrtak je uhvatila dvojicu skrnavitelja grobova, Milu A. (40) i Tihomira P. (36). Priveli su ih istražnom sucu uz kaznene prijave zbog teške krađe i remećenja mira pokojnika.

Možda vas zanima i ovo:
Message