Obavijesti

News

Komentari 0

Ukrstit će kuhače: Chefovi Skoko i Ognjenović u dvoboju

Ukrstit će kuhače: Chefovi Skoko i Ognjenović u dvoboju
1

Na Gastro Biogradu poznati majstori pripremat će specijalitete mediteranske 
i kontinentalne Hrvatske. Posjetitelje čekaju i druge slastice, ali i koncert Ivana Zaka

VIDEO

Gastro Biograd, koji počinje u petak, 22. lipnja, pokazat će svu raskoš hrvatskih gastronomskih specijaliteta i umijeća pripravljanja jela naših uspješnih i poznatih chefova.

Nakon otvorenja, na bazenu hotela Ilirija u gastro dvoboju hrvatski master chefovi, Branko Ognjenović i David Skoko, ukrstiti će kuhače te pripremati specijalitete kontinentalne i mediteranske Hrvatske. Gastronomske regije i zone Hrvatske prezentirat će brojni kulinarski timovi okupljeni na punktovima gdje će svi posjetitelji moći saznati kako se pripremaju tradicionalna jela, poput gregade, žgvaceta, viške pogače, kroštula, čobanca i drugih nacionalnih specijaliteta. 
Kraj večeri obilježit će koncert predstavnika obalne Hrvatske Mladena Grdovića. U subotu će Gastro Biograd predstaviti lokalne vinare i sirare kao najvažnije protagoniste uzleta domaće i regionalne gastro scene. Zabavni program upotpunit će akrobati na svili, šipki i obruču uz posebne svjetlosne efekte i vatru, te poseban gost iz Slovenije, Rok Florijančić, koji će izvesti akrobacije na vodenom skuteru. Subotnju večer obilježit će koncert predstavnika kontinentalne Hrvatske, jaskanskog kantautora Ivana Zaka, na bazenu hotelskog kompleksa Ilirije. Sva tri dana, na gradskoj šetnici, posjetitelji će moći razgledati Sajam obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, na kojemu će razni izlagači iz cijele Hrvatske predstavljati autohtone hrvatske proizvode.

- Novost koja se uvodi od ove godine je gastro putovnica, ulaznica kojom posjetitelji mogu osigurati konzumaciju i degustaciju bogate ponude Gastro Biograda. Gastro putovnice će biti dostupne u pretprodaji preko svih prodajnih i distribucijskih kanala Ilirije d.d., kao i na same dane manifestacije na lokaciji u Biogradu na Moru. Vjerujemo da će novi koncept Gastro Biograda privući još veći broj posjetitelja koji će imati priliku vidjeti vrhunsku simbiozu gastro ponude kontinentalne i obalne Hrvatske u samom srcu Jadrana - zaključila je direktorica Turističke zajednice Ivana Kulaš. Svake godine prvog vikenda u lipnju u Biogradu se održavao Gastro stol na kojem je znalo biti više od 25.000 ljudi. Ove godine je dobio kreativni zaokret te konceptualno i nominalno evoluirao u trodnevni događaj naziva Gastro Biograd.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a