News

Komentari 89

Ulazak u EU: Čak 1,3 milijuna skuplje od ranije predviđenog

Ulazak u EU: Čak 1,3 milijuna skuplje od ranije predviđenog

Proslava ulaska u EU trebala je stajati 5,2 milijuna kuna. Potom su rekli kako je trošak 15 posto veći, a danas su za troškove odobrili još dodatnih 1,3 milijuna kuna za trošak hrane, pića

Iz Vlade su ipak pogrešno informirali javnost kada su rekli da će trošak proslave ulaska u Europsku uniju biti 15 posto veći od prvotno predviđenih 5,2 milijuna kuna. Danas je moralo biti odobreno dodatnih 1,3 milijuna kuna za trošak hrane, pića, izvođača, pozornice, smještaja i ostalog. Dodatnih 1,3 milijuna kuna znači da je Vlada probila predviđeni proračun za četvrtinu – ili čak 25 posto.

- Vrlo sam zadovoljan što ćemo troškove proslave ulaska Hrvatske u EU 'probiti' s ne više od 15 posto - rekao je, samo devet dana prije svečane noći, Tomislav Saucha, predsjednik radne skupine koja je organizirala proslavu.

Vlada nije obrazložila kamo je otišlo još 10 posto novca i nakon tog prvotno predviđenog probijanja proračuna. Inače, Vlada je imala sponzore koji su osigurali dio hrane i pića, a i 50 luksuznih limuzina za prijevoz državnika.

Najčitaniji članci