Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ulovili ih na granici: Slovenci u Hrvatsku nosili osam kg droge

Pod sumnjom da su upleteni u krijumčarenje oko 8,2 kilograma droge, u riječki zatvor smješteni su supružnici s adresom u slovenskom Kamniku. Prijeti im kazna od jedne do dvanaest godina zatvora

16 komentara

Dvoje Slovenaca "palo" je proteklog vikenda na graničnom prijelazu Rupa s više od osam kilograma droge. Najviše su imali amfetamina, a zaplijenili su im i kokain, heroin, ecstasy, marihuanu i hašiš, piše Novi list

Procjenjuje se da se u tzv. uličnoj, sitnoj, ali masovnoj prodaji na drogi što je završila u rukama policije mogao zaraditi barem 1,1 milijun kuna. 

Pod sumnjom da su upleteni u krijumčarenje oko 8,2 kilograma droge, u riječki zatvor smješteni su supružnici s adresom u slovenskom Kamniku. Prijeti im kazna od jedne do dvanaest godina zatvora.

Zapljena velike količine droge dogodila se protekle subote, nešto prije 5 sati ujutro, nakon što se na graničnom prijelazu Jelšane-Rupa pojavio bijeli Volkswagen Passat, slovenske registracije (Ljubljana), kojim je upravljala žena, a na mjestu suvozača bio je njen suprug.

No, čini se da je slovenski automobil bio sumnjiv, a pretraga je dovela do zapljene jedne od najvećih i najvrednijih količina narkotika u posljednje vrijeme u riječkoj regiji. Droga je otkrivena u ruksaku, smještenom u prtljažniku Passata, vreći sakrivenoj u prostoru rezervnog kotača te u prednjim desnim vratima.

Narkotici su nađeni prekriveni odjećom i drugim rekvizitima za ljetovanje na moru.

Vaganje i prebrojavanje pokazalo je na kraju, po službenim podacima, da je slovenski par krijumčario šest vrsta droge koje su identificirane, a nađena je i još jedna praškasta materija, čiji se sastav još ispituje.

Možda vas zanima i ovo:
Message