News

Komentari 4

Ulovili tunu od skoro 200 kila: Na turniru slavio tim iz Vrsara

Ulovili tunu od skoro 200 kila: Na turniru slavio tim iz Vrsara

To je ujedno bila i najveća riba ulovljena tijekom svih pet godina turnira, ali i najveća tuna ulovljena na svim službenim turnirima u Hrvatskoj tijekom posljednjih osam godina

Hrvatska ekipa 'Axopar' iz Vrsara u Istri pod vodstvom je kapetana Valentina Harašića pobjednik petog izdanja međunarodnog turnira u lovu na veliku ribu TunIstra - Offshore World Challenge Poreč 2019. Tu titulu donijela im je pobjednička tuna teška 198,75 kilograma i duga 213 centimetara ulovljena prvog dana. 

POGLEDAJTE VIDEO

To je ujedno bila i najveća riba ulovljena tijekom svih pet godina turnira, ali i najveća tuna ulovljena na svim službenim turnirima u Hrvatskoj tijekom posljednjih osam godina. Ekipa se tom pobjedom kvalificirala i na Svjetsko prvenstvo koje će se u travnju 2020. godine održati u Kostarici. 

- Osjećaj je fenomenalan. Na štapu je bio naš Filip, borio se s njom gotovo dva sata, mi smo ga bodrili i kad smo izvukli tunu, bio je to nezaboravan trenutak - kazao je ukratko Valentin Harašić, kapetan ekipe Axopar“dok su primali nagrade od ribolovnog štapa, ledenice pa sve do skutera.  

Drugo mjesto pripalo je talijanskoj ekipi 'Presidente Mastfish' s kapetanom Giorgiom Muri, a koji su tijekom dva dana ulovili dvije tune, od kojih su jednu izvukli iz mora, a drugu pustili prema catch&release principu i malo im falilo za pobjedu.

Treće mjesto pripalo je također Talijanima, ekipi 'Fiuri' koja je pod vodstvom kapetana Fabrizija Mantovana ulovila ukupno četiri manje tune, od kojih su jednu izvukli, a tri pustili.

Natjecatelji su se ove godine suočili i s ponešto težim vremenskim uvjetima, pa se drugog dana turnira prvi put dogodilo da je ribolov morao biti otkazan zbog bure koja je onemogućavala ribolovnu aktivnost. No, zadnji se dan sreća im ipak osmjehnula, pa je zabilježen 21 ugriz mamca, a ulovljeno je ukupno 16 riba od kojih su četiri izvučene na brod. Od tog broja jedna riba bila je lampuga od deset kilograma.

Na porečkoj rivi u subotu je istovremeno završen i Tunalicious Street Food Festival. Ova gastronomska manifestacija okupila je brojne  Porečane i njihove goste te omogućila da svatko proba ponešto. Nudilo se zaista mnoštvo delicija od tune, pa do ražnjića od lignji i kozica, bruschetta, i mnogih drugih slasnih zalogaja.

Najčitaniji članci