Obavijesti

News

Komentari 4

Ulovili tunu od skoro 200 kila: Na turniru slavio tim iz Vrsara

Ulovili tunu od skoro 200 kila: Na turniru slavio tim iz Vrsara
5

To je ujedno bila i najveća riba ulovljena tijekom svih pet godina turnira, ali i najveća tuna ulovljena na svim službenim turnirima u Hrvatskoj tijekom posljednjih osam godina

VIDEO

Hrvatska ekipa 'Axopar' iz Vrsara u Istri pod vodstvom je kapetana Valentina Harašića pobjednik petog izdanja međunarodnog turnira u lovu na veliku ribu TunIstra - Offshore World Challenge Poreč 2019. Tu titulu donijela im je pobjednička tuna teška 198,75 kilograma i duga 213 centimetara ulovljena prvog dana. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:21

To je ujedno bila i najveća riba ulovljena tijekom svih pet godina turnira, ali i najveća tuna ulovljena na svim službenim turnirima u Hrvatskoj tijekom posljednjih osam godina. Ekipa se tom pobjedom kvalificirala i na Svjetsko prvenstvo koje će se u travnju 2020. godine održati u Kostarici. 

- Osjećaj je fenomenalan. Na štapu je bio naš Filip, borio se s njom gotovo dva sata, mi smo ga bodrili i kad smo izvukli tunu, bio je to nezaboravan trenutak - kazao je ukratko Valentin Harašić, kapetan ekipe Axopar“dok su primali nagrade od ribolovnog štapa, ledenice pa sve do skutera.  

Drugo mjesto pripalo je talijanskoj ekipi 'Presidente Mastfish' s kapetanom Giorgiom Muri, a koji su tijekom dva dana ulovili dvije tune, od kojih su jednu izvukli iz mora, a drugu pustili prema catch&release principu i malo im falilo za pobjedu.

Treće mjesto pripalo je također Talijanima, ekipi 'Fiuri' koja je pod vodstvom kapetana Fabrizija Mantovana ulovila ukupno četiri manje tune, od kojih su jednu izvukli, a tri pustili.

Natjecatelji su se ove godine suočili i s ponešto težim vremenskim uvjetima, pa se drugog dana turnira prvi put dogodilo da je ribolov morao biti otkazan zbog bure koja je onemogućavala ribolovnu aktivnost. No, zadnji se dan sreća im ipak osmjehnula, pa je zabilježen 21 ugriz mamca, a ulovljeno je ukupno 16 riba od kojih su četiri izvučene na brod. Od tog broja jedna riba bila je lampuga od deset kilograma.

Na porečkoj rivi u subotu je istovremeno završen i Tunalicious Street Food Festival. Ova gastronomska manifestacija okupila je brojne  Porečane i njihove goste te omogućila da svatko proba ponešto. Nudilo se zaista mnoštvo delicija od tune, pa do ražnjića od lignji i kozica, bruschetta, i mnogih drugih slasnih zalogaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava