News

Komentari 0

Umalo postao gradonačelnik Sinja u prvom krugu: Ne žalim, znam i vjerujem da ću pobijediti

Umalo postao gradonačelnik Sinja u prvom krugu: Ne žalim,  znam i vjerujem da ću pobijediti

Miro Bulj (Most) u novu rundu ulazi sa značajnom prednosti nad svojim protukandidatom. Na izborima u nedjelju osvojio je povjerenje 42,71 posto glasova, dok Igor Vidalina (HDZ) ima 28,95 posto.

Iznenađenje lokalnih izbora je Miro Bulj (Most). Saborski zastupnik bio je nadomak pobjede u prvom krugu, no za fotelju gradonačelnika Sinja ipak će se morati boriti u drugom krugu. U novu rundu ulazi sa 42,71 posto osvojenih glasova, a njegov protukandidat Igor Vidalina (HDZ) dobio je povjerenje 28,95 posto Sinjana. 

- Narod Sinja je osjetio potrebu za promjenom, koje se osjećaju u zraku. Grad je zapušten po svim pitanjima - kaže Bulj koji je uvjeren u svoju pobjedu za dva tjedna. 

- Ovo je bio narod i nitko ne može zaustaviti promjene. Sinj je najperspektivnije područje u Hrvatskoj, a ljudi tog kraja osim obećanja nisu dobili ništa. Svi projekti koje je grad imao su zaustavljeni, a ja i moj tim nudimo im budućnost. Gotovo 5000 glasova koliko sam dobio u prvom krugu je povijesni rezultat. To nikada nitko nije dobio - rekao je. 

I sam se, priznaje, iznenadio kada su rezultati tijekom prebrojavanja glasačkih listića ukazivali da bi mogao pobijediti u prvom krugu. 

- Umalo sam postao gradonačelnik u prvom krugu, no ne žalim za ni za čime. Znam i vjerujem da će Sinj izabrati promjene - uvjeren je Bulj. 

Ponosan je na povjerenje koje mu je ukazano. 

- U svom selu je ipak najteže biti prorok. Pet godina sam u nacionalnoj politici, a kad sam izabran u Sabor ušao sam sa sinjskom kapicom kako bi pokazao za što ću se boriti i odakle dolazim - zaključio je Bulj kojem je, postane li gradonačelnik, plan da Sinj postane središte Dalmatinske zagore i jedno od središta Dalmacije.  

 

Najčitaniji članci