Obavijesti

News

Komentari 63

Umaški župnik: Pandemija je, možete moliti i kod svoje kuće

Umaški župnik: Pandemija je, možete moliti i kod svoje kuće
1

I dok se u nekim dalmatinskim crkvama vjernici pak pozivaju na misu, umaški župnik kaže kako će se pridržavati svih mjera sve dok one budu na snazi

VIDEO

Nemojte me prisiliti da zatvorim crkvu. Poštujte pravila. Lijepo vas molim vas da budete odgovorni i da se svi zajedno pridržavamo mjera koje je donio Nacionalni stožer za civilnu zaštitu, poručio je vjernicima i nedjelju umaški župnik, Josip Grbac.

I dok se u nekim dalmatinskim crkvama vjernici pak pozivaju na misu, dok neki župnici otvoreno vrijeđaju i prijete poput Andrije Vrbanića iz Ivanovca kod Osijeka, umaški župnik kaže kako će se pridržavati svih mjera sve dok one budu na snazi.

Još se uvijek ne zna kako će u konačnici izgledati ublažavanje crkvenih mjera zaštite protiv korona virusa, obzirom na to da su vjerska okupljanja zabranjena, a misna slavlja održavaju se u prisustvu do pet vjernika.

Ipak, s popuštanjem mjera, pojedini su vjernici iz Umaga pohrlili u crkvu na nedjeljnu misu koja im je, kažu neki, duhovna hrana.

'Vlada je mjerama pokazala da joj je Crkva bitnija od škole'
'Vlada je mjerama pokazala da joj je Crkva bitnija od škole'

- Bilo ih je petnaestak, dvadesetak u našoj župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, na prijepodnevnoj Velikoj misi. Morao sam na taj način reagirati. Rekao sam vjernicima kako trebaju biti odgovorni. Moliti se i svjedočiti svoju vjeru mogu i u svojim domovima u trenucima dok pandemija još traje - povišenim je tonom nakon bogoslužja rekao župnik Grbac podsjećajući ih na rigorozne mjere Stožera koje su donesene zbog zaštite svih građana.

- Još su na snazi preporuke da nema više od pet vjernika u crkvi a zdravlje je ipak najvažnije - poručio im je. Kazao je i kako bi u utorak trebalo doći do novog dogovora Hrvatske biskupske konferencije i Nacionalnog stožera civilne zaštite, gdje će se dogovarati o načinu obilježavanja vjerskih slavlja.

U crkvi prilikom ulaska i izlaska stoji i dezinfekcijsko sredstvo kojim su vjernici dezinficirati ruke, a neki od njih su negodovali pitajući se tko ima prednost kod prisustvovanja na svetoj misi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca