Obavijesti

News

Komentari 72

Umire od misteriozne bolesti: Dječaku su noge kao u slona

Umire od misteriozne bolesti: Dječaku su noge kao u slona
2

NATEKLE SU: Zbog nepoznate bolesti Vincent (10) je prisiljen nositi haljine jer više ne stane u nijedne hlače. Obitelj traži pomoć stručnjaka kako bi ga spasili

VIDEO

Vincenta Oketcha (10) iz Ugande nepoznata je bolest prikovala za krevet. Dječak se bori za život nakon što su mu noge misteriozno natekle do 'slonovske veličine'. Zbog bolesti je prisiljen nositi haljine jer ne stane u nijedne hlače. Doktori iz sela Peta mole za međunarodnu pomoć te upozoravaju kako bi dječak mogao uskoro umrijeti ako mu se ne pruži adekvatna pomoć. 

- Uzrujava ga to jer mora nositi ružičastu odjeću pa ga druga djeca zbog toga zadirkuju. On je tako mali, a njegove noge su ogromne i teže više nego što on sam ima kila - ispričao je Vincentov otac Tito Opoya. 

Obitelji je prvi put primijetila da Vincent ima problema dok je još bio beba, no bili su presiromašni da bi ga odveli u kliniku na pregled. Kako je dječak rastao i njegove noge bivale su sve veće i veće. I dok su mnogi liječnici raspravljali od čega zapravo boluje Vincent njegovo se stanje pogoršavalo, a jedino što predlažu je amputacija.

Doktor Isaac Osire moli britanske stručnjake da pomognu Vincentu i da mu spase život kako mu ne bi morali amputirati noge. Doktor Osire pomaže djeci iz siromašnih mjesta u Ugandi, a Vincenta je svojim autom prevezao u Kampalu gdje su nakon nalaza zaključili da dječak boluje od mješavine elefantizma, deformacije tkiva te da mu zakazuje limfni sustav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

  Analiza je pokazala kako naticanje nogu utječe na Vincentove kosti, zbog čega mu je iskočio kuk, a i zglobovi mu se lome. Rezultati biopsije pak sugeriraju kako ima i infekciju koja razara tkivo, piše Daily mail.

- Slučaj je iznimno kompliciran i zato želimo da nam pomognu britanski stručnjaci. Napravit ću sve što je u mojoj moći kako bih spasio ovog dječaka - zaključuje doktor Osire.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a