News

Komentari 242

Umire u bolnici: Dječak (3) je popio hrpu očevih heptanona

Umire u bolnici: Dječak (3) je popio hrpu očevih heptanona

Otac je bio ovisnik i heptanonima se ‘skidao’ s heroina. Lijek je bio izmiješan sa sokom u prahu. Mališan ga je stavio u čašu, ulio vode i popio. Klinički je mrtav

Nepomičnog dječaka (3) roditelji su 11. srpnja iz zagrebačke Dubrave dovezli u KBC Zagreb. Dan ranije progutao je očeve heptanone.

Čim je stigao, liječnicima je bilo jasno da mu nema spasa. Na očima je imao pjege koje ukazuju da je srce stalo. Dječak je klinički mrtav, piše Večernji list, i čeka se odluka za isključenje s aparata.

Otac se “skidao” s heroina. Heptanone izmiješane sa sokom u prahu držao je na ormaru. Jedno pakiranje palo je na pod. Mališan je navodno našao prah, izmiješao ga s vodom i popio.

- Da je bio u tableti, mališan bi ispljunuo heptanon jer je gorak. Ne znam što su roditelji čekali. Dječak je sigurno brzo zaspao - rekao je dr. Slavko Sakoman, stručnjak za liječenje ovisnosti.

Roditelji su dječaka tek sutradan dovezli u bolnicu. Policija ih je uhitila te prijavila zbog zapuštanja djeteta. Istražuju i zašto su iz bolnice policiju o svemu obavijestili tek 16. srpnja. 

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u četvrtak nije htio komentirati slučaj.

Najčitaniji članci