Obavijesti

News

Komentari 54

Prosvjed umirovljenika: Nismo gladni, siti smo HDZ-a i SDP-a

Prosvjed umirovljenika: Nismo gladni, siti smo HDZ-a i SDP-a
3

Traže da Vlada "odmrzne" mirovine, ukine saborske i povlaštene mirovine te vrati oduzete mirovine i novac u fondove. Neki su se usred prosvjeda priključili HDZ-u

VIDEO

Stotinjak umirovljenika okupilo se u 11 sati na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma gdje su došli izraziti svoje nezadovoljstvo stanjem u državi. Traže od Vlade da "odmrzne" mirovine, hitno ukine saborske i povlaštene mirovine, vrati oduzete mirovine i novac u fondove umirovljenika te promijeni zakon o usklađenju mirovina kako bi rasle s rastom plaća.

Ako im se zahtjevi ne ispune u roku od deset dana, najavljuju da će s pridružiti Facebook prosvjednicima te da će na Trgu bana Jelačića biti najveći ustanak od samostalnosti Hrvatske.

Među transparentima ističe se onaj na kojem piše "Nismo gladni jer smo siti HDZ-a i SDP-a".

- Došao sam ovdje jer imam 2500 kuna mirovinu i jedva krpam kraj s krajem. Trebao bi biti sretan jer drugi imaju i manje od toga. Da nema kineskih trgovina, gdje kupujem, bio bih gol i bos - rekao je 87-godišnji Mario Šoljan.

Zlatko Klarić iz Akcija socijaldemokrata Hrvatske kazao je kako su se umirovljenici okupili ispred središnjice stranke koja ih je opljačkala i koja ih sustavno pljačka. Ustvrdio je kako je žalosno da prosvjeduju na cesti, jer Hrvatska nema oporbu.

- HDZ nas je pljačkao, a SDP prevario. Žao mi je što nemamo jači razglas da nas čuju i na Iblerovom trgu. SDP isto podržava pljačke jer se nisu borili protiv organiziranog kriminala - rekao je Klarić. Dodao je kako danas 70 posto umirovljenika živi na rubu gladi. Zbog zamrzavanja mirovina žalili su se Ustavnom sudu, no žalba im je odbijena pa će se žaliti Sudu za ljudska prava u Strasbourgu, kaže Klarić.

Prosvjed su organizirali stranka umirovljenika Hrvatske - Blok umirovljenici zajedno, Splitska stranka umirovljenika, Akcija socijaldemokrata Hrvatske i Zajednica nezaposlenih. Međutim, kako doznajemo, neki umirovljenici su se za vrijeme prosvjeda predomislili, ušli u HDZ i učlanili se u stranku.

- Tijekom prosvjeda ušli su u prostorije stranke zatražili pristupnice i ispunili ih, doznajemo u HDZ-u.

Novi prosvjedi protiv Vlade počet će u 18 sati u Puli i Zagrebu, dok onaj u Rijeci počinje u 16 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.