Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
63 komentara

Umirovljenik krenuo ubiti bivšu djevojku, spriječila ga - ograda

Njemačka: Iako ga je 'pristojno' isplatila, Albert B. se nije mirio s prekidom. Uhodio je bivšu i prijetio joj je smrću. No, kada je krenuo u napad nije računao na ogradu...

Foto: Privatni arhiv/Bild
63 komentara

Albert B. (67) je osam sati bespomoćno visio na ogradi na kojoj mu se zaglavila noga. Umirovljenik je htio oružjem napasti svoju bivšu djevojku Doris M. (72) iz Erftstadta.

Albert je uhodio ženu, ali je, dok se penjao po ogradi, pao i zaglavio. Prijetila mu je amputacija no liječnici su mu uspjeli spasiti nogu.

Albert je živio s Doris, a onda su se razišli. Doris ga je ostavila i dala mu je čak 140.000 eura samo da ju pusti na miru. On je kupio Mercedesov cabriolet E-klase, no i dalje ju je uhodio.

Dobio je zabranu prilaska, ali se toga nije držao. Krajem travnja 2016. bivšoj je djevojci  poslao SMS u kojem joj je napisao da će uskoro umrijeti i da će "dobiti metak između očiju".  Doris je bila traumatizirana i počela je patiti od depresija. Albert ju je dnevno zvao i do 500 puta.  

Albert je na Dan žena odjenuo uniformu i otišao k Doris. Ponio je oružje koje je bilo napunjeno, a sa sobom je uzeo još 90 metaka. No, kada se penjao preko ograde noga mu je zapela oko vrha i prekinut mu je dotok krvi. Zapleo se i u uže kojim se htio popeti. Remen koji je također bio dio penjačke opreme, zapeo je na ogradi.

Alberta koji je visio naglavačke pronašao je zet Doris M.

Albert je sve priznao pred sudom u utorak. Tužitelji su za njega tražili deset godina zatvora zbog pokušaja ubojstva. No sudac mu je dao dvije godine i devet mjeseci zatvora zbog uhođenja, nanošenja tjelesnih ozljeda i ilegalnog posjedovanja oružja. U pritvoru je bio 11 mjeseci, a u utorak je izašao iz zatvora i na slobodi će biti sve dok ne dobije pismenu odluku o zatvoru.

Doris M. je šokirana i boji se da bi je Albert mogao ubiti. Albert je obećao da će Doris ostaviti na miru, a policija je obaviještena o tome da je pušten i pratit će ga, piše Bild.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message