Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Umjesto klijentima odvjetnica si isplatila 310.000 kn odštete

Pred Općinskom sudom u Šibeniku zastupala je imovinske interese klijenata te je s osiguravajućim društvom dogovorila i potpisala izvan sudsku nagodbu temeljem koje je uplaćen dogovoreni iznos

Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
37 komentara

Šibenska je policija prijavila 47-godišnju odvjetnicu koju su osumnjičili za zlouporabu povjerenja na štetu 53-godišnjaka i 55-godišnjakinje i kazneno djelo utaje poreza ili carine. 

Utvrdili su da je od 2006. godine do svibnja 2012. pred Općinskom sudom u Šibeniku zastupala njihove imovinske interese te da je 5. travnja 2012. godine s osiguravajućim društvom u Šibeniku dogovorila i potpisala izvan sudsku nagodbu temeljem koje je 9. svibnja 2012. na bankovni račun uplaćen dogovoreni iznos od 310.000 kuna. O uplati nije izvijestila svoje klijente, a kada su oni saznali za isplatu, na njihovo inzistiranje, vratila im je dio odštete, javlja Dalmatinski portal.

- Utvrđeno je i da osumnjičena, s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dodanu vrijednost i poreza na dohodak, ovaj iznos nije evidentirala u svojim poslovnim knjigama niti u godišnjoj prijavi poreza na dohodak, čime je oštetila državni proračun za iznos od 44.974,83 kune. Protiv osumnjičene je podnijeto Posebno izvješće, kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi - poručili su iz šibenske policije.

Možda vas zanima i ovo:
Message