Obavijesti

News

Komentari 41

Umrla je kao milijunašica, a svi čekaju otvaranje njene oporuke

Umrla je kao milijunašica, a svi čekaju otvaranje njene oporuke
1

Jedina kći španjolskog diktatora Franca, Carmen Franco y Polo umrla je prije nekoliko dana. Iza sebe je ova milijunašica sa tri plemićke titule ostavila veliku obitelj, ali i oporuku..

VIDEO

Prošle godine dijagnosticiran je rak 91-godišnjoj Carmen Franco y Polo, kćeri španjolskog fašističkog diktatora Francisca Franca. Umrla je u subotu u svojoj kući u Madridu nakon što se oprostila sa najmilijima.

Carmen Franco rodila je sedmero djece koja imaju brojne obitelji. Za njezinu ostavštinu - novac i plemićke naslove - bore se sada njezini potomci. A bogatstvo nekadašnjeg dugogodišnjeg španjolskog diktatora nije maleno.

Spanien, Heinrich Himmler bei Franco

Imetak koji je ostavio svojoj kćeri procjenjuje se na 600 milijuna eura i tri plemićka naslova. Imetak čine povijesne palače, luksuzni stanovi, velika poljoprivredna imanja, klinike, supermarketi, garaže, restorani...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Veliki interes za oporuku

Vojvotkinja Carmen koja je do same smrti bio dio španjolske elite bila je u 22 upravna odbora, a skoro svi su bili smješteni u zgradi koju Španjolci zovu 'Francovim bunkerom'. To je, naime, poslovna zgrada velika 4800 metara četvornih.

Carmen je ostavila oporuku, a Španjolci sa velikim interesom čekaju njezino otvaranje...

Njezin otac cijeli je život proveo u braku sa sedam godina mlađom Maríom del Carmen Polo. U braku su 1926. dobili kći Carmen koja se rodila u gradu Oviedu u španjolskoj pokrajini Asturiji. U trenutku kad se Carmen rodila njen je otac već bio visoki časnik u španjolskoj vojsci. 

'Za mene, on je samo moj tata'

Imala je devet godina kad je započeo Španjolski građanski rat. No, Carmen nije bila posebno angažirana u politici. Živjela je u Francovoj glavnoj rezidenciji - nekadašnjoj kraljevskoj palači El Pardo pokaj Madrida.

U kapeli te palače čak se i udala za kirurga Cristóbala Martínez-Bordiúa, koji je od djeda naslijedio visoku aristokratsku titulu markiza od Villaverdea. Carmen je rodila sedmero djece, a neke su se njene kćeri i unuke udale u kraljevske i aristokratske obitelji.

Ona je godinama bila počasna predsjednica nacionalne Fondacije 'Francisco Franco', institucije osnovane 1976. koja veliča djelo njezinog oca. 

- Za mene, on je samo moj tata - kazala bi Carmen Franco kad bi je upitali o zloglasnoj diktaturi njezina oca.

Francisco Franco vladao je Španjolskom skoro četiri desetljeća. Umro je 1975. godine. Na čelo zemlje tada je došao kralj Juan Carlos i Španjolska je postala demokratska zemlja. No to nije puno promijenilo život Francove voljene kćeri. Ona je nastavila uživati u bogatstvu i lagodnom životu.

Španjolski kralj Juan Carlos dodijelio joj je još višu titulu - vojvotkinje od Franca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag