Obavijesti

News

Komentari 172

Umrla od vrućine: Zaboravio kćer (3) u autu i otišao raditi

Umrla od vrućine: Zaboravio kćer (3) u autu i otišao raditi
2

Poljska: Otac je Oliwiju, staru tri i pol godine, trebao odvesti u vrtić. No, otišao je na posao, a kći je ostala spavati u autu. Vratio se nakon osam sati. Dijete se ugušilo

VIDEO

Djevojčica stara tri i pol godine ugušila se u poljskom gradu Rybniku u automobilu u kojem ju je njezin otac ostavio zaključanu osam sati.

Otac (40) je kao i svakog radnog dana kćer Oliwiju trebao odvesti u vrtić. No, zaboravio je to učiniti, te se odvezao ravno u tvornicu u kojoj radi. Izašao je iz auta i zaključao ga. Djevojčica je ostala spavati na zadnjem sjedalu.

Temperatura u autu dosezala je i 70 stupnjeva

U utorak je u Rybniku bilo jako vruće. Ford je bio parkiran na suncu i temperatura se u autu penjala do 70 stupnjeva Celzija. Otac je odradio smjenu i kad je završio posao došao je do auta. Tek tada je shvatio da je dijete zaboravio u autu. Ne zna se li je Oliwija tada još bila živa. To će se znati nakon obdukcije.

Otac je dijete koje je, ako je bilo živo, bilo u jako teškom stanju, odmah počeo oživljavati. Onda je upalio auto i krenuo u bolnicu. Prešao je samo 200 metara pa je stao i, još u šoku, nazvao Hitnu. Liječnici su djevojčicu pokušavali reanimirati, no nisu joj uspjeli pomoći.

Majka nije htjela pustiti tijelo djeteta, plakala je, grlila ga. Imala je napad histerije. I otac je bio očajan. Zapomagao je i vikao, rekao je svjedok

Na mjesto tragedije uskoro je stigla i majka (37).

- Majka nije htjela pustiti tijelo djeteta, plakala je, grlila ga. Imala je napad histerije. I otac je bio očajan. Zapomagao je i vikao - rekao je svjedok. Roditelji su smrt djevojčice teško podnijeli i oboje su završili na psihijatriji.

Pod nadzorom liječnika su i baka i djed . Roditelji imaju još sina starog 11 godina. Obitelj je sagradila kuću u koju se uskoro trebala useliti. No, još su živjeli s djedom i bakom, piše Fakt..

SAD: Svakih 10 dana zbog vrućine jedno dijete umre u vozilu

Ovaj slučaj nažalost nije izoliran. Roditelji ponekad ostavljaju djecu u automobilima i kad npr. idu u trgovinu. Prošle godine napravljen je i objavljen video upozorenja. Autori videa tvrde da u SAD -u svakih deset dana dijete umre u vozilu od toplinskog udara . Od 1998. godine tako je umrlo 575 djece.

Čak 73 posto njih je bilo mlađe od dvije godine . Tvrde da već nakon 15 minuta u zagrijanom automobilu dijete može pretrpjeti po život opasne ozljede glave i bubrega .  Do polovice 2013. godine 15 djece umrlo je od toplinskog udara u vozilima u SAD-u.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.