Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Umro dječačić čiju je majku Trump jedva pustio u zemlju

Nakon molbe djetetova oca pred kamerama, američko veleposlanstvo u Kairu dopustilo je Shaimi Swileh ulazak u Sjedinjene Države kamo je konačno stigla 19. prosinca do sina na umoru

3 komentara

Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR) objavilo je u subotu da je umro bolesni dječačić iz Jemena čijoj je majci nakon pravne borbe iznimno odobren ulazak u Sjedinjenje Države, inače zabranjen državljanima Jemena na temelju ukaza predsjednika Donalda Trumpa. 

Dvogodišnji Abdullah Hassan, koji je imao američko državljanstvo po ocu, bolovao je od rijetke genetske bolesti u terminalnoj fazi. Umro je u petak u bolnici Oaklanda u Kaliforniji.

Iako joj je sin bio hospitaliziran, Shaimi Swileh je nekoliko puta odbijena viza na temelju migracijskog dekreta Donalda Trumpa , koji ulazak u SAD zabranjuje državljanima šest, uglavnom muslimanskih zemalja, a među njima je Jemen.

Mediji su pratili tu aferu i nakon molbe djetetova oca pred kamerama, američko veleposlanstvo u Kairu dopustilo je Shaimi Swileh ulazak u Sjedinjene Države kamo je konačno stigla 19. prosinca do sina na umoru.

Abdullah je bolovao od bolesti mozga i otac ga je doveo na liječenje u bolnicu Benioff Children's Hospital u Oaklandu u Kaliforniji. 

Republikanski milijarder je borbu protiv imigracije upisao među glavne teme svoje izborne kampanje i jednim od prioriteta svog mandata u Bijeloj kući. Tjedan dana nakon stupanja na dužnost šokirao je svijet migrantskim ukazom, koji su njegovi protivnici proglasili "protumuslimanskom " mjerom. 

Zbog tog ukaza vodila se duga pravna bitka da bi u siječnju Vrhovni sud konačno prihvatio revidirani tekst. Ukazom se američke granice zatvaraju za oko 150 milijuna stanovnika Jemena, Sirije, Libije, Irana, Somalije i Sjeverne Koreje. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message