Obavijesti

News

Komentari 57

Umro je pred majčinim očima: ’Djeca su u šoku, shrvani smo'

Umro je pred majčinim očima: ’Djeca su u šoku, shrvani smo'
1

Nakon obdukcijskog nalaza na potezu je tužiteljstvo Sarajevske županije će, prema svemu sudeći, otvoriti istragu o nemilom događaju. Još nije poznato kad će dječakovo tijelo prevesti u Split

VIDEO

Dječak (8) iz Splita koji je smrtno stradao u četvrtak navečer u Sarajevu, utopio se, a nije stradao od zatajenja rada srca kako se u početku mislilo.

Za Dnevni avaz potvrdio je to Nermin Sarajlić, vještak medicinske struke koji je obavio obdukciju.

Tragedija je pogodila sve sudionike nogometnog turnira za djecu Šampion junior kup u Sarajevu, na kojem nastupa nekoliko desetaka dječjih ekipa s područja bivše države.

Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka (7) iz Splita: Utopio se
Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka (7) iz Splita: Utopio se

Većina djece stigla je dan ranije i djeca su se u četvrtak poslijepodne bezbrižno zabavljala i kupala na bazenima hotelskog resorta Terme u sarajevskom naselju Ilidža, dok su u blizini bili roditelji i treneri, a među njima i majka nesretnog dječaka. U jednom trenutku netko je primijetio beživotno tijelo dječaka u bazenu i izvadio ga iz vode.

Dotrčali su se roditelji i treneri, a uskoro su stigli i djelatnici Hitne pomoći. Oživljavali su dječaka puna dva sata, ali nažalost, neuspješno. Nesretni dječak bio je član Nogometne akademije Mladinić, bivšeg poznatog nogometaša Hajduka i Dinama Srđana Zuje Mladinića.

Almir Prguda, direktor turnira, ispričao nam je kako je došlo do tragedije.

- Što da vam kažem?! Sva djeca su još u šoku. Sinoć su se mnoga djeca kupala na tim bazenima, a roditelji i treneri bili su u blizini, baš kao i majka dječaka koji se utopio. To su plitki bazeni, a taj dječak je skočio u bazen i preminuo - rekao je Prguda, koji je bio uvjeren prije nego što je stigao obdukcijski nalaz da je dječaku zatajilo srce. Avaz piše da je na bazenima bio i spasilac.

- Velika tragedija, svi smo potpuno shrvani. Imali smo zajednički sastanak s predstavnicima klubova i roditeljima i utakmice će se ipak igrati, a sve će počinjati minutom šutnje, dok će svi sudionici imati crne trake na dresovima - rekao nam je Prguda. Dodao je da su otkazali sve popratne zabavne manifestacije.

Imao infarkt na bazenu: 'Dijete nam je preminulo na rukama'
Imao infarkt na bazenu: 'Dijete nam je preminulo na rukama'

- Kad sam došao na bazen, dijete je bilo potpuno plavo kao da je dugo bio u vodi. Užasna tragedija. To je moglo biti bilo čije dijete - ispričao nam je roditelj drugog djeteta koje je bilo na bazenima.

Roditelji su novinarima rekli da su dječaka oživljavali dva sata i da mu je srce dva puta nakratko zakucalo. Doznali smo da su druga djeca odmah nakon tragedija poslana u svoje sobe. Sarajlije s kojima smo razgovarali zgroženi su strašnom tragedijom. Kažu kako takav slučaj ne pamte, a hotelske bazene ističu kao jedne od najboljih i najsigurnijih u gradu. Nakon obdukcijskog nalaza na potezu je tužiteljstvo Sarajevske županije će, prema svemu sudeći, otvoriti istragu o nemilom događaju. Još nije poznato kad će dječakovo tijelo prevesti u Split.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca