Obavijesti

News

Komentari 30

HDZ-ov klub je ostao bez jednog člana, otišao HRAST

HDZ-ov klub je ostao bez jednog člana, otišao HRAST
1

Idem se samo javiti kolegama i napustiti Klub, kazao je Hrvoje Zekanović, zastupnik stranke Hrast, partnera HDZ-a, koji je ranije jasno poručio da se protivi ratifikaciji i u utorak o toj temi nije davao nove izjave

VIDEO

Pred početak nove sjednice Hrvatskog sabora, koja počinje u srijedu i bez prestanka će trajati do 13. srpnja, a na kojoj će se odlučivati i o ratifikaciji Istanbulske konvencije i o oporbenom zahtjevu da se opozove potpredsjednica Vlade Martina Dalić, u utorak poslijepodne sastao se Klub HDZ-a kako bi utvrdio način na koji će se njegovi zastupnici 'postaviti' prema tim temama.

Ratifikacija Istanbulske konvencije, podijelila je hrvatsku javnost, ali i Klub HDZ-a, pa se već tjednima spekulira da za ratifikaciju neće glasovati desetak HDZ-ovih zastupnika.

'Istanbulska konvencija nije jedini način za zaštitu žena...'
'Istanbulska konvencija nije jedini način za zaštitu žena...'

Zastupnici kluba HDZ-a koji su se izjasnili da će biti protiv ratifikacije Istanbulske konvencije tijekom sastanka kluba zastupnika HDZ-a su:

Davor Lončar, Ivan Ćelić, Ivan Šipić, Miroslav Tuđman, Petar Škorić, Stevo Culej, Miro Kovač i Ivica Mišić, doznaje Dnevnik.hr.

Tuđman je pred sjednicu Kluba ponovio da je odluku o glasovanju donio i da nema "novih argumenta da bi mogao vjerovati da se ta odluka može promijeniti".

"Mislim da se jedan krug zastupnika izjasnio da neće glasovati, pa prema tome premijer mora s tim računati", uzvratio je Tuđman na upit je li nerealno očekivanje premijera Andreja Plenkovića da svi zastupnici glasuju za ratifikaciju.

O kojem se broju zastupnika, protivnika ratifikacije radi, nije želio precizirati. "Znate i vi, govorim o ljudima koji su javno rekli da neće glasovati za Konvenciju", rekao je.

'Istanbulska konvencija potiče i produbljuje ideološke podjele'
'Istanbulska konvencija potiče i produbljuje ideološke podjele'

Još manje rječit bio je međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, koji se također protivi ratifikaciji. "Idemo na Klub, bit će vrlo zanimljiva, demokratska i stimulativna rasprava", suzdržano je uzvratio na upite drži li da će ga premijer uspjeti uvjeriti da dignete ruku 'za', hoće li biti posljedica ako bude protiv...

Zekanović: Hrast napušta klub

"Idem se samo javiti kolegama i napustiti Klub", kazao je Hrvoje Zekanović, zastupnik stranke Hrast, partnera HDZ-a, koji je ranije jasno poručio da se protivi ratifikaciji i u utorak o toj temi nije davao nove izjave.

Bivši šef HDZ-a: Istanbulska kap koja bi mogla preliti čašu
Bivši šef HDZ-a: Istanbulska kap koja bi mogla preliti čašu

U srijedu će biti konferencija na kojoj ću sve objasniti, rekao je novinarima, ne otkrivajući kako će se postaviti kod glasovanja o (ne) povjerenju Martini Dalić.

Na sjednici Kluba su i članovi Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem, kao i najglasniji protivnik ratifikacije Istanbulske, politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca