Obavijesti

News

Upoznajte sve čari Portugala u velikoj turi 19. - 24.10.2016

Upoznajte sve čari Portugala u velikoj turi 19. - 24.10.2016
4

Velika tura od Lisabona do Porta. Putovanje u Porugal je naš provjeren program koji realiziramo uz pratnju vrhunskog vodiča. Vrijednost više smještaj u hotelu u centru Lisabona posjet bajkovitoj palači Pena u Sintri

Program putovanja Portugal velika tura, Vam nudimo u nekoliko termina, od kojih možete izabrati : 

  • 19.10.-24.10.2016. (garantirani polazak)
  • 28.09.-03.10.2016.
  • 29.12.-02.01.2017.

Program putovanja Portugal velika tura u terminu 19.10.-24.10.2016

1. dan, Zagreb – Lisabon

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta kod šaltera informacija. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines u 07.30h. Po dolasku u Lisabon, oko 09.55h odlazak do hotela, smještaj prtljage u prostoriju za prtljagu (dok se ne oslobode sobe). Odlazak pješice i javnim prijevozom u upoznavanje grada s vodičem.

Šetnja kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela) te pogledom na obližnju utvrdu Castelo sao Jorge. Povratak u hotel. Smještaj u sobe i kraći odmor. Popodne i večer slobodni za istraživanje grada u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

2. dan Lisabon

Doručak. Odlazak u razgled grada s vodičem: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama (razgled unutrašnjosti crkve), pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru)

Zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,..

Slijedi vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,... Povratak u hotel, noćenje.

3. dan Lisabon- Sintra/Pena-Cabo Da Roca- Cascais-Estoril-Lisabon

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju do Sintre, slikovitog gradića pod zaštitom UNESCO-a, s Nacionalnom palačom (nekadašnjom ljetnom kraljevskom rezidencijom) u centru.

Slijedi uspon iznad grada do bajkovite palače Pena koju je dao izgraditi Fernando II na temeljima nekadašnjega samostana, uništenog u velikom potresu 1755. Godine. Kompleks je mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim dvorcem Neuschwansteinom. Slobodno za ulazak i razgled palače (ulaznica nije uključena).

Zatim vožnja do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roce, za koju je rečeno da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“. Nastavak vožnje do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. U povratku prema Lisabonu prolazak kroz Estoril (poznat po nekadašnjim utrkama Formule 1 i kockarnici).  

U popodnevnim satima povratak u Lisabon te slobodno vrijeme za odmor i kupnju. Predlažemo posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Oceanarij, sportska dvorana, kazino, shopping centar, pogled na najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr.Povratak u hotel, noćenje.

4. dan Lisabon-Obidos-Batalha-Coimbra-Porto

Doručak. Slijedi odlazak prema Obidosu, slikovitom gradiću poznatom po monumentalnoj tvrđavi koja je zbog starteške pozicije uvijek bila predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojedu.

Nastavak do Batalhe te posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine.

Nastavak vožnje do Coimbre, starog grada s jednim od prvih sveučilšta u Europi, osnovanom 1290.g. Razgled „Grada studenata“: samostan Santa Cruz, romanička katedrala, sveučilište... Dolazak u Porto u predvečerje. Smještaj u hotel, noćenje.

5. dan Porto-Fatima-Lisabon

Doručak. Odlazak u razgled grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, Casa da Musica, crkva sv. Franje, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze te pogledom na most Dom Luis,...

Slijedi nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Po dolasku, kratak obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja,...

Nakon razgleda, vožnja prema Lisabonu. Smještaj u hotel. U večernjim satima moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu u poznatoj četvrti Bairro Alto. Noćenje.

6. dan Lisabon-Zagreb

Doručak. Odlazak iz hotela prema zračnoj luci. Transfer do zračne luke oko 08.00h. Let za Zagreb s Croatia airlinesom u 11.05h s dolaskom oko 15.30h.  

Cijena aranžmana po osobi:  4.590 kn            4.390 kn*

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za jednokrevetnu sobu:  990 kn

Doplata za zrakoplovne takse: 980 kn (promjenjivo do puta)

Cijena rađena na bazi minimum 20 putnika i uključuje:

povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelima 3/4* u 1/2 sobama s doručkom, pratnju i vodstvo tijekom putovanja, prijevoz autobusom po programu, jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

Sve ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, večeru u restoranu s Fado programom cca 390 kn

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a