Obavijesti

News

Komentari 289

Upozorenje: 'Rusiji za invaziju na Europu treba samo 48 sati'

Upozorenje: 'Rusiji za invaziju na Europu treba samo 48 sati'
1

Rusija bi mogla dignuti avione, brodove i pješaštvo u roku od 48 sati kad bi to željela. Za adekvatan odgovor NATO-a možda bi trebalo i nekoliko mjeseci, smatra general Barrons

VIDEO

Jedan od bivših zapovjednika u NATO-u, general Richard Barrons, upozorio je Europu da bi, s obzirom da ne postoji obrambena strategija, mogla biti žrtva opasne ruske invazije. 

- Rusija bi mogla dignuti avione, brodove i pješaštvo u roku od 48 sati kad bi to željela. Za adekvatan odgovor NATO-a možda bi trebalo i nekoliko mjeseci - rekao je Barrons u ponedjeljak navečer, a prenosi The Times.  

Barrons naglašava da se posebno slabima smatraju Francuska, Njemačka i Italija koje bi, dođe li do ruske agresije, mogle izgubiti teritorij, piše Independent.

EU trenutno nije toliko fokusirana na obranu koliko na borbu sa sve većim terorističkim prijetnjama i izbjegličkom krizom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- NATO je tehnički bolje opremljen, ali Rusija je u prednosti jer u NATO-u ne postoji jasna strategija kako bi se na eventualni napad odgovorilo - kaže Barrons. 

Nedavno rusko pripajanje Krima kao i sukobi i Ukrajini izazvali su osudu međunarodne javnosti, ali i strah u Europi, pogotovo u zemljama koje graniče s Rusijom, a nekad su bile dio tzv. istočnog bloka.

Ulje na vatru dolilo je i bombardiranje humanitarnog konvoja koje je u ponedjeljak u Siriji izveo nepoznati zrakoplov. Amerikanci su za napad neizravno okrivili Rusiju i rekli da će razmotriti hoće li nastaviti suradnju s tom zemljom oko sirijske krize. Iz UN-a su poručili da će napad, utvrdi li se da je izveden namjerno, smatrati ratnim zločinom.  

Ruska vojska druga je najjača vojska na svijetu za koju se iz godine u godinu izdvaja sve više financijskih sredstava.

Russian crew members transport T-80 tanks on pontoon bridge during Open Water competition at International Army Games 2016 in Murom

Od raspada SSSR-a vojska neprestano raste pa danas broji 766.000 vojnika u aktivnom sastavu i gotovo 2,5 milijuna u rezervi. Podršku im daje 15.500 tenkova po čemu je Rusija najjača u svijetu. Imaju i najviše nuklearnih bojevih glava - čak 8500.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 289
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina