Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Uprava Đure Đakovića odlučila o novom krugu dokapitalizacije

Glavna Skupština Đuro Đaković Grupe potvrdila je novi krug dokapitalizacije u ovoj tvrtki. Cilj je povećati kapital s dosadašnjih 203.064.600 kuna za iznos od najviše 100 milijuna kuna

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
0 komentara

Glavna Skupština Đuro Đaković Grupe donijela je odluku o pokretanju novog kruga dokapitalizacije u ovoj tvrtki, cilj je dokapitalizacijom povećati kapital ove tvrtke sa sadašnjih 203.064.600 kn za iznos od najviše 100 milijuna kuna.

Povećanje temeljnog kapitala na ukupni iznos od 303.064.600, zaključeno je, provest će se uplatom u novcu izdavanjem najviše 5.000.000 novih redovnih dionica na ime, pojedinačno nominalne vrijednosti od 20 kuna. Dionice će biti izdane u obliku elektroničkog zapisa u kompjutorskom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d., svaka nova dionica daje pravo na jedan glas u Glavnoj skupštini.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se javnom ponudom u jednom krugu bez prethodne objave prospekta s tim da pravo upisa imaju svi ulagatelji koji će za upisane vrijednosne papire uplatiti iznos od najmanje 800.000 kuna po ulagatelju za svaku pojedinačnu ponudu. Ulagatelji upis mogu uplatiti u roku od najviše tri mjeseca od dana objavljenoga u javnom pozivu. 

Povećanje temeljnog kapitala će biti provedeno javnom ponudom uz tzv.potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara, ali će ipak imati mogućnost sudjelovanja u postupku upisa novih dionica pod jednakim uvjetima kao i ostali ulagatelji. U rujnu 2017. Skupština Društva donijela je odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 250 milijuna kuna, na taj se iznos išlo i zbog obećavajuće ponude tvrtke Crni čelik iza koje su navodno stajali investitori iz Kanade i Kuvajta i trebali preuzeti većinski vlasnički paket u tvrtki, ali već u listopadu Đakovićeva Uprava obustavila je dokapitalizaciju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message