News

Komentari 54

Uprava Vinogradske poslala je Berošu očitovanje: 'Dvaput je zatražena smjena Zadravec'

Uprava Vinogradske poslala je Berošu očitovanje: 'Dvaput je zatražena smjena Zadravec'

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i Radničko vijeće je dva puta jednoglasno zatražilo smjenu Zadravec s rukovodećih pozicija. Prvi put nakon sukoba između nje i Mije Primorac u prosincu 2019.

Uprava KBC-a Sestara milosrdnica poslala je u utorak očitovanja koja je zatražio ministar zdravstva Vili Beroš, a vezano uz probleme na radiologiji, odnosno u Klinici za tumore. V.d. ravnatelja Mario Zovak rekao je da su od ministarstva zatražili i pomoć. 

- Poslano je više očitovanja. Očitovao se predstojnik Klinike za tumore, dr. Milas, zatim dr. Sabalić. Proslijedili smo i očitovanja Radničkog vijeća i Povjerenstva za unutarnji nadzor koji datiraju od listopada prošle godine, u kojem traže smjenu predstojnice - rekao je Zovak za Jutarnji list.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Zovak je pojasnio i kako su u više navrata tražili očitovanja od Dijane Zadravec.

Ona ih je slala i pojašnjavala da problema nema. 

Zovak je istaknuo i da su od Ministarstva zdravstva zatražili hitan inspekcijski nadzor s obzirom da je Zadravec optužila jednog od liječnika za falsificiranje dokumenata i višemilijunske ugovore. On je sve demantirao i tužio ju za klevetu. 

Kako javlja Jutarnji, Povjerenstvo za unutarnji nadzor i Radničko vijeće je dva puta jednoglasno zatražilo smjenu Zadravec s rukovodećih pozicija. Prvi put nakon sukoba između nje i Mije Primorac u prosincu 2019., a drugi put prošle jeseni zbog organizacijskih propusta. Zadravec je sve demantirala i do smjene nije došlo. 

O problemu s radiolozima oglasio se i ministar Beroš, rekavši da od uprave KBC-a Sestre milosrdnice očekuje hitno rješavanje problema te da svim pacijentima žurno bude osigurana odgovarajuća medicinska usluga.

Najčitaniji članci